3 minuten

Pretpark reizen met een groep! Welke kies jij?

Er zitten meerdere voordelen aan het organiseren van een groepsreis. Naast dat het een geweldige kans biedt om elkaar beter te leren kennen, wordt het vaak gezien als een blijk van waardering en biedt het bovendien voor ontspanning! En hoe magisch is het om samen met een groep naar een pretpark af te reizen? Elk park heeft zijn eigen thema, charme en verschillende soorten attracties. In dit blogartikel geven we je een paar voorbeelden voor de beste pretparken voor een leuke groepsreis!

Europa-Park

Wist je dat Europa-Park in Duitsland inmiddels al 7x is uitgeroepen tot het beste pretpark van de wereld? Met 16 Europese- en 3 fantasiegebieden kijken jullie gegarandeerd je ogen uit! Alle waaghalzen halen hun hart op in één van de 13 achtbanen en anderen laten zich onderdompelen in één van de gezellige nagemaakte, Europese landen. Na een hele dag op avontuur in Europa-Park nog even plonsen bij Rulantica? Ook dat kan! Het enorme waterpark dat bij Europa-park hoort, biedt namelijk enorm veel waterpret!

Lees ook: Ruud en Ilja op bezoek in Europa-Park

Pretpark reizen Europapark

Movie Park Germany

Nog zo’n tof park in Duitsland, we hebben het natuurlijk over Movie Park Germany, het grootste film- en attractiepark van Duitsland. Tijdens een bezoek aan Movie Park Germany maak je kennis met allerlei geweldige thema’s afgeleid van topfilms. En wist je dat hier zelfs stuntshows plaatsvinden net zoals in films? Om het nog maar niet te hebben over de spannende attracties, zoals de High Fall waarmee je een vrije val maakt van maar liefst 60 meter. Durf jij het aan?

Lees ook: Against Cancer in Movie Park en Phantasialand

Moviepark

Disneyland Parijs

De sfeer, de attracties, de parades… Disneyland Parijs is een magische plek voor alle leeftijden en verdiend zeker een plekje in deze lijst met beste pretpark reizen. Wat écht niet mag ontbreken tijdens jullie groepsreis naar Disneyland? De spectaculaire eindshow die elke dag bij het Kasteel van Doornroosje zich afspeelt. Kippenvel gegarandeerd!

Lees ook: Personeelsvereniging Cosun Beet Company naar Disneyland Parijs

pretpark reizen Disneyland

Parc Astérix

Een ander pretpark dat op maar 40 minuten ten noorden van Parijs af ligt: Parc Astérix. En ja dat klopt; dit pretpark is afgeleid van de avonturen van de stripfiguren Asterix en Obelix, de twee Gallische strijders tegen het Romeinse Rijk. Het park heeft vele spannende attracties en shows die de wereld van Asterix en Obelix tot leven brengen. Laat je onderdompelen in de wereld van de Galliërs, het is namelijk nooit te laat om in de ketel te vallen!

TIP: Deze pretpark reizen naar Disneyland en Parc Astérix zijn ook heel leuk te combineren met een groepsreis naar Parijs!

Parc Asterix

De Efteling

Inmiddels heeft elke Nederlander weleens van De Efteling gehoord, en terecht! Het is niet voor niets het grootste pretpark van ons kikkerlandje! Laat je betoveren door allerlei sprookjesverhalen, bezoek de Raveleijn parkshow en de Aquanura watershow of ervaar de vele attracties. Hier valt enorm veel te beleven! En een groot voordeel: De Efteling ligt op een stuk kortere afstand dan bovengenoemde pretpark reizen.

Pretpark reizen Efteling

Phantasialand

Last but not least: Phantasialand. Wellicht iets minder bekend dan de ander genoemde pretparken uit dit blogartikel, maar zeker niet de minste! Ook dit themapretpark ligt in Duitsland, vlakbij Keulen waardoor het voor Nederland goed te reizen is. Hier vind je de steilste wildwaterbaan én snelste multi-launch-coaster ter wereld. Dat wordt Phantastisch!

TIP: Phantasialand is ook perfect te combineren met een groepsreis naar Keulen!

Phantasialand

Welk pretpark reis kies jij?

Zoals je kunt lezen zijn er enorm veel toffe pretpark reizen in en op prima reisafstand vanuit Nederland. Willen jullie er ook met je groep even tussenuit en de actie opzoeken tijdens een bezoek aan een pretpark? Dat kan! Wij organiseren groepsreizen volledig op maat. Vertel ons je wens en wij regelen de rest! Neem rechtstreeks contact op of vraag een gratis reisvoorstel aan.

Geschreven door: Vera
Meer van Vera