6 minuten

Personeelsvereniging Cosun Beet Company

Een personeelsuitje naar Disneyland Paris

Zaterdag 11 maart was het zover: het langverwachte personeelsuitje naar Disneyland Paris! Op naar een magisch weekend. Ruim 225 personeelsleden én hun familie hadden zich voor dit magische weekend aangemeld. Ongeveer 75 deelnemers reden die ochtend op eigen gelegenheid naar Parijs. Ruim 150 deelnemers werden gebracht door drie touringcars.

Onze collega’s Eelco Stoel en Twiggy Segers zijn met de groep mee op reisbegeleiding geweest om ervoor te zorgen dat alles in goede banen werd geleid, zodat iedereen kon genieten van een fijn en onbezorgd weekend.

Personeelsreis Disneyland Paris | Pelikaan Groepsreizen

Zaterdag 11 maart | Het vertrek

Het is vroeg in de morgen. Iedereen maakt zich gereed; nog één keer tellen en de namen controleren. Pelikaan-collega Eelco is hierbij aanwezig om alles dubbel te checken. Als de groep compleet is, vertrekken de touringcars richting Parijs. Op naar een magisch weekend!

Als alle touringcars weg zijn, vertrekt Eelco op eigen houtje naar Disneyland Paris. Onderweg maakt hij nog een tussenstop in Rijsbergen om zijn collega Twiggy op te halen. Tegen het einde van de ochtend komen ze aan. Nu is het wachten op de touringcars. De deelnemers die op eigen gelegenheid kwamen, zijn al eerder aangekomen. Zij zijn al lekker het park aan het verkennen.

Rond 12:00 uur in de middag zien we de touringcars in de verte aankomen. Zodra het programma en de maaltijdvouchers zijn uitgedeeld, is het voor de families tijd om de parken te ontdekken. Eelco en Twiggy wensen ze veel plezier en handelen de laatste taken af.

Als alles is geregeld en de families vól enthousiasme het park aan het verkennen zijn, krijgen collega’s Eelco en Twiggy de gelegenheid om de dertigste verjaardag van Disneyland Paris zélf te gaan ervaren. Ze beginnen in het Disney Park om te genieten van verschillende parades, prachtige shows en enkele gave attracties. Rond 19:00 vertrekken Eelco en Twiggy richting de Davy Crockett Ranch om de groep in te checken en de enveloppen met sleutels op te halen. Dat scheelt de groep veel tijd bij aankomst en op deze manier kan iedereen gelijk naar hun eigen blokhut toe.

Bij de ranch komen ze al een aantal gezinnen tegen die met eigen vervoer zijn gekomen. Ze houden het voor die dag voor gezien, omdat hun kindjes uitgeblust zijn van de magische ervaringen die ze gedurende de dag hebben opgedaan.

Personeelsreis Disneyland Paris | Pelikaan Groepsreizen

Zaterdag 11 maart | In de avond

Met de buschauffeurs is vooraf afgesproken om de families in twee shiften naar hun verblijf – de Davy Crockett Ranch – te brengen. De transfers vertrekken om 21:00 of om 23:00 uur. Eelco en Twiggy gaan met de touringcars terug naar de parken om de groep op te wachten. De eerste families druppelen binnen om zich in de bussen op te warmen. Rond 21:00 wordt de eerste groep – ongeveer 45% – naar hun verblijf gebracht. In de bus ontvangen ze hun sleutel en Eelco en Twiggy wensen ze een goede nachtrust toe. De volgende transfer vertrekt om 23:00. Iedereen is mooi op tijd en ook deze groep wordt netjes bij het verblijf afgezet.

De Pelikaan-collega’s handelen nog wat laatste zaken af en plegen nog een aantal belletjes. Rond middernacht is het ook voor hen écht tijd om de blokhut op te zoeken voor een welverdiende nachtrust.

Zondag 12 maart | Nog éven genieten

De volgende ochtend staat vanaf 07:00 het ontbijt klaar bij de Breakfast Cabins. Iedereen kan op eigen gelegenheid een ontbijtpakket halen. Als iedereen zo ver is, worden de sleutels weer verzameld en vertrekken de families rond 09:00 met de touringcars richting de parken van Disneyland Paris.

Ondertussen zorgen Eelco en Twiggy voor de check-out van alle families. Vandaag hebben ze tot 16:00 uur de tijd om de magie van Disneyland Paris nog even te ervaren. Ook Eelco en Twiggy gaan zélf nog even de sfeer proeven bij het Walt Disney Studios Park. Na een middag vól plezier en nieuwe indrukken is het tijd om richting de touringcars te gaan. Vanaf 15:30 druppelen de eerste families binnen voor de terugreis.

Alle deelnemers zijn moe, maar zeker ook voldaan en hebben volop genoten van twee magische dagen in Disneyland Paris. Laat in de avond komen we aan bij de afstapplaats. We nemen afscheid van elkaar waarna iedereen op eigen gelegenheid richting huis gaat. Het waren twee magische dagen!

Personeelsreis Disneyland Paris | Pelikaan Groepsreizen

Een personeelsuitje organiseren?

Wil jij met het team of met de personeelsvereniging op pad? Ben je op zoek naar een betrouwbare partner om het jaarlijkse personeelsuitje mee te organiseren? Neem contact op met Pelikaan Groepsreizen en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha