3 minuten

Ruud en Ilja op bezoek in Europa-Park

In de herfstvakantie van 2022 zijn onze collega’s Ruud en Ilja 3 dagen met 377 deelnemers op reisbegeleiding geweest naar Europa-Park. Een personeelsvereniging was op zoek naar de ideale familiereis voor het hele gezin per touringcar en Europa-Park leent zich hier perfect voor! Het park staat bomvol attracties en hier geniet je van spectaculair entertainment. Ruud en Ilja zijn enorm verrast door dit fantastische attractiepark en delen graag hun ervaringen.

Ruud & Ilja in Europa Park

Must-visit voor jong en oud!
Europa-Park is één van de grootste en populairste themaparken van Europa. Het park is al meermaals bekroond met de titel ‘beste pretpark ter wereld’ en dit begrijpen wij volkomen! Met meer dan 100 attracties en een groot aanbod aan shows, is het park een ‘must-visit’ voor jong en oud. ‘’Rollercoaster-fanaten komen helemaal aan hun trekken met maar liefst tien uiteenlopende achtbanen. Loopings, kurkentrekkers, katapulten, splashes en ga zo maar door’’ vertelt Ruud enthousiast. Liever wat rustiger aan? Geen probleem! Europa Park biedt ook veel entertainment, zoals shows op het ijs, in de arena, in de theaters en op de vele pleinen in het park en zorgen voor onvergetelijke momenten. ‘’Ook bij slecht weer is er genoeg te beleven. Er zijn veel darkrides en andere overdekte attracties’’ zegt Ilja.

Met Pelikaan Groepsreizen naar Europa-Park?

Een reis door Europa
De naam Europa-Park verklapt het thema van het park al een beetje. Het park is namelijk opgezet aan de hand van 16 Europese en 3 fantasiegebieden. Van Spanje loop je gemakkelijk naar Zwitserland en van Griekenland naar Frankrijk. Uiteraard mag ook Nederland niet ontbreken. ‘‘Hier hebben ze hele lekkere poffertjes!’’ vertellen Ilja en Ruud lachend. In ieder themagebied geniet je namelijk van de typische gerechten van dat land en gethematiseerde attracties. Zo ontdek je Europa in één dag.

Griekenland in Europark

Waterpret voor de hele familie
In 2019 is het spectaculaire waterpark Rulantica geopend. Dit waterparadijs ligt naast het attractiepark en is volledig gebouwd in Scandinavische stijl. Met mooie attracties, veel glijbanen en luxe ontspanningsruimtes is dit dé plek voor adrenalinejunkies, kinderen en rustzoekers. Laat je meevoeren door de stroming van de wildwaterbaan, ga van de raceglijbaan voor actie of kies voor pure ontspanning in de lagune. ‘’Een bezoek aan Rulantica is een hele leuke afwisseling tijdens een bezoek aan Europa-Park. Vanaf de hotels rijdt er iedere 15-30 minuten een pendelbus dus je bent er zo. Als je binnenkomt weet je niet waar je moet kijken. Er is zoveel leuks te zien!’’ leggen Ilja en Ruud uit.

Rulantica_Europapark

Prinsheerlijk overnachten
Europa-Park heeft verschillende themahotels of campingfaciliteiten op loopafstand van het park. Aan het einde van een dag vol actie en indrukken kun je prinsheerlijk overnachten in een van de gethematiseerde hotels. De zes hotels zijn ieder uniek en wederom volledig gethematiseerd. In hotel ‘Bell Rock’ treed je in de voetsporen van de pelgrims en ontdekkers van Amerika, in hotel ‘Colosseo’ word je verwonderd door Italiaanse charme en in hotel ‘Santa Isabel’ geniet je van de Portugese kloosteridylle. Tijdens hun bezoek hebben Ilja en Ruud ook de omgeving ontdekt. Ook buiten Europa-Park zijn diverse hotels geschikt voor groepen. ‘’Voor ieder budget is er een passende optie!’’

Europa-Park
Europa-Park iets voor jullie?

Ben je voor jouw personeelsvereniging op zoek naar een bestemming met voor ieder wat wils? Dan is groepsreis naar Europa-Park écht iets voor jouw gezelschap. Het park is nog relatief onbekend maar heeft ons hart veroverd. Dit moet je met eigen ogen zien! Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Geschreven door: Niels
Meer van Niels