Veelgestelde vragen
De groepsreis
Contact
Privacy
Kosten
Overig

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? We hebben de veelgestelde vragen per categorie voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op per mail, bel 088 – 735 45 50 of gebruik de chatfunctie op de website.

De groepsreis

Veelgestelde vragen over de groepsreis

Vanaf hoeveel personen kan ik een groepsreis boeken?

Vanaf 12 personen kun je een reis boeken bij Pelikaan Groepsreizen.

Worden alle mogelijkheden vermeld op de website?

Nee, want dat is zó moeilijk! Als alles mogelijk is, is elke website te klein. Zit je dus te denken aan iets wat je niet op de website terug kunt vinden, laat het ons dan weten en we geven je de opties.

Naar welke bestemmingen verzorgen jullie reizen?

Alle bestemmingen die je je maar kunt voorstellen! Vertel ons waar jullie heen willen en het wordt werkelijkheid.

Kan ik me inschrijven voor een reis?

Nee, want ons product wordt altijd op maat gemaakt voor jullie groep. Verwar ons dus niet met een organisatie die groepsreizen organiseert voor individuen. Jij geeft je wensen door en wij maken een reisvoorstel toegespitst op jullie gezelschap.

Kan ik een optie aanvragen?

Dat kan zeker. De duur van de optie kan wel verschillen, omdat dit afhankelijk is van de voorwaarden van de leveranciers op de bestemming waar je om vraagt.

Mag ik zelf de vertrektijd en -plaats bepalen?

Natuurlijk! Het is jullie reis, dus jullie bepalen. Wij adviseren je wel over wat het meest gunstig zou zijn voor een reis die soepel verloopt.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Annuleringsvoorwaarden stemmen wij af aan de hand van de ANVR-voorwaarden. Dit is per reis verschillend en dus kunnen we dit niet op voorhand zeggen. De voorwaarden van jullie groepsreis sturen we mee met het reisvoorstel.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?

Vaak (niet altijd) geldt dat de reisbescheiden ongeveer 7 dagen voor vertrek naar de groepsverantwoordelijke worden verstuurd per e-mail.

Contact

Veelgestelde vragen over contact

Wie is Pelikaan Groepsreizen?

Pelikaan Groepsreizen is onderdeel van Pelikaan Travel Group. Wij zijn een allround reisbedrijf en alweer 90 jaar actief in de branche. Met Pelikaan Groepsreizen organiseren we de mooiste groepsreizen op maat voor groepen vanaf 12 personen. Op basis van jouw reisgezelschap en het doel van de reis, gaan wij zorgen dat jullie een onvergetelijke reis beleven.

Wat zijn jullie contactgegevens & openingstijden?

Pastoor van Kessellaan 1

4761 BH Zevenbergen

Tel: 0887354550

E-mail: groepsreizen@pelikaanreizen.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, za & zo gesloten.

Privacy

Veelgestelde vragen over privacy

Hoe worden onze gegevens door jullie verwerkt?

Wij stellen persoonlijke gegevens van jou en de rest van de groep op geen enkele manier beschikbaar aan derden, behalve ten behoeve van de uitvoering van de door uw geboekte groepsreis. Alle informatie aangaande persoonlijke gegevens wordt in overeenstemming met de Europese wetgeving en Nederlandse richtlijnen verwerkt. Kortom: wij respecteren jullie privacy en zorgen ervoor dat persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk blijven. ​

Welke persoonsgegevens mag ik aan jullie doorgeven?

Voor jullie vlucht en verblijf hebben wij persoonlijke gegevens nodig, zoals voor- en achternamen, geboortedata en paspoortnummers. Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het verzamelen en vastleggen van persoonsgegevens. Wij zijn sub-verwerker van de persoonsgegevens en wij verwerken deze volgens de richtlijnen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Wat betekent AVG?

De Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) gaat over de bescherming van persoonsgegevens. De AVG is een privacywet die geldt in de hele Europese Unie (EU). Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels. Benieuwd hoe wij met jullie privacy omgaan? Lees dan onze Disclaimer & Privacy.

Kosten

Veelgestelde vragen over kosten

Moet ik betalen voor een offerte?

Nee. Als jij een aanvraag doet, maken wij geheel vrijblijvend en kosteloos een reisvoorstel op maat voor één of meerdere bestemmingen.

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt via de bank. We vragen je bij bevestiging een aanbetaling te doen. Het restant betaal je een aantal weken voor vertrek.

Overig

Overige veelgestelde vragen

Wat is duurzaam toerisme?

Duurzaam Toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR-reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. Jullie zijn daarbij als reizigers daarbij een onmiskenbare schakel. Je kunt hierover meer lezen in de ANVR-informatiebrochure en op www.anvr.nl.

Hebben jullie een brochure met alle reizen?

Nee, omdat iedere groepsreis uniek is. We hebben dus gewoonweg geen standaard reizen die we ergens kunnen vermelden. Verwar ons dus niet met een organisatie die groepsreizen organiseert voor individuen. Jij geeft je wensen door en wij maken een reisvoorstel op maat.

Hoe sluit ik een verzekering af?

Heb je een reis bij ons geboekt, dan bieden wij ook de mogelijkheid om een annuleringsverzekering en/of een reisverzekering bij ons af te sluiten. Daarnaast bieden wij ook groepsreisverzekeringen aan. Zorg ervoor dat jullie altijd goed verzekerd op reis gaan. Wij informeren jullie graag over hoe dat het beste kan!

Wanneer volstaat een identiteitsbewijs en wanneer dien ik in het bezit te zijn van een paspoort?

De informatie over benodigde reisdocumenten is aan veranderingen onderhevig. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor ondergenoemde informatie. Wij adviseren alle deelnemers de informatie kort voor vertrek op wijzigingen te controleren op www.cibt.nl.

Houd er rekening mee dat het paspoort in sommige landen minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn bij het verlaten van het land. Verlopen paspoorten en verlopen identiteitskaarten worden in het buitenland niet geaccepteerd. Dit geldt ook voor een rijbewijs; dit is géén officieel reisdocument.

Houdt er rekening mee dat het paspoort in sommige landen minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn bij het verlaten van het land. Verlopen paspoorten en verlopen identiteitskaarten worden in het buitenland niet geaccepteerd. Dit geldt ook voor een rijbewijs. Dit is geen officieel reisdocument.