De zekerheden van Pelikaan Groepsreizen

Het gemak van jouw groepsreis vinden wij heel belangrijk. Daarom draagt Pelikaan Groepsreizen verschillende reiskeurmerken. Zo ben jij als reiziger met je groep verzekerd van de beste kwaliteit, ook als zich onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij vertellen je graag van welke zekerheden jij precies profiteert. Heb je hier toch nog vragen over? Neem gerust contact met ons op; wij vertellen je alles wat je er verder nog over wilt weten.

ANVR

Eerlijke voorwaarden, veilig reizen en kwaliteit voorop. Dit zijn zomaar wat speerpunten van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen én van de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Een hele mond vol! Maar wat houdt het precies in? Alle leden van de ANVR zijn gebonden aan strenge normen. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de specifieke voorwaarden uit de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op jouw boeking. Benieuwd naar de ANVR-voorwaarden? Bekijk ze op https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf. Pelikaan Groepsreizen is hier te vinden onder lidnummer: 02392.

Bekijk hier ons officiële ANVR certificaat!

SGR

Stel: je hebt je groepsreis geboekt, maar je kunt de reis onverhoopt niet betalen. Hiervoor hebben we de SGR. Dit staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Deze garantie houdt in dat jij het vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt op het moment dat je te maken krijgt met financieel onvermogen. Om ervoor te zorgen dat de partijen bij wie je hebt geboekt hun geld niet mislopen, staat de SGR garant. Er wordt dan ook gezorgd dat jouw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald aan de partijen waarbij reeds geboekt is en waar kosten voor zijn gemaakt. De garantievoorwaarden lees je na op https://www.sgr.nl/.

Pelikaan Groepsreizen is hier te vinden onder lidnummer: 2863

Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5 per persoon per boeking. Jarenlang was garantie op jouw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor je zijn, zodat je onbezorgd op reis kunt blijven gaan.

Calamiteitenfonds

Je bent lekker op reis met je groep en geheel onverwacht doet zich op bestemming een natuurramp voor of breekt er ernstige onrust uit. Deze kans is klein, maar het kan altijd gebeuren. Hier is het Calamiteitenfonds voor. Als sommige onderdelen van de reis moeten worden aangepast of als de reis misschien zelfs moet worden onderbroken, zijn hier vaak kosten mee gemoeid.

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat je als reiziger deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) jouw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • De noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

SGRZ

Stel: jullie gaan op reis. Dan wil je natuurlijk dat jouw betaling in goede handen is, zeker als het om een grote groep gaat. Komt Pelikaan Groepsreizen in de financiële problemen, dan hoef jij je nergens zorgen om te maken. Jouw reis wordt dankzij de SGRZ-certificatie gewoon uitgevoerd of terugbetaald. Zonder extra kosten. Dat is de zekerheid van Pelikaan! Bekijk de exacte voorwaarden van de garantieregeling op https://www.sgrz.nl/.

Pelikaan Groepsreizen is hier te vinden onder lidnummer: 17040

Travelife
Pelikaan Groepsreizen beschikt sinds februari 2023 over het Travelife partner award en is getoetst op meer dan 100 criteria op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Travelife, opgericht met steun van de Europese Commissie, is de toonaangevende internationale duurzaamheidscertificering voor de reissector. Reisorganisaties worden beoordeeld op 100 criteria om in aanmerking te komen voor de Travelife Partner Award en hebben onder andere betrekking ophet kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, klantinformatie en internationale zakenpartners.

Pelikaan Groepsreizen is te vinden onder certificaatnummer: NL0189

Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen nu voor jouw reisgezelschap bijzonder is, maar straks ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij jullie genieten van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleven, nieuwe mensen ontmoeten of een heerlijk lokaal gerecht proeven; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen

Bestrijd kindermisbruik, ook in het buitenland!

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland!