5 minuten

Genieten in Athene

Om de hoofdstad van Griekenland te leren kennen zijn onze collega’s Eelco en Carlijn op de fiets gestapt! Samen met een Nederlandse gids ontdek je Athene als een échte local. Fietsen in Athene is een geweldige ervaring! Perfect voor jullie volgende personeelsreis!

Échte levensgenieters

Het is bijzonder om te zien hoe de lokale bevolking van Athene geniet van het goede leven. Zodra de mogelijkheid zich voor doet zijn ze op straat te vinden. Het geeft je een warm en gastronomisch gevoel als je door de stad wandelt. Een tip van ons is om met de fiets naar het strand te fietsen. Onderweg kom je een heerlijk, rustgevend stadspark tegen mét bibliotheek. Ook hier is de lokale bevolking te vinden. Even weg van de drukte van de stad en lekker genieten van al het moois om je heen. Fantastisch!

Personeelsreis Athene

Het hoogtepunt van Athene

En dit kun je letterlijk opvatten! In de Griekse hoofdstad ligt de 156 meter hoge berg Akropolis. Op de berg staan vele beroemde bouwwerken uit de Griekse geschiedenis. Overal waar je gaat of staat in de stad is de Akropolis zichtbaar. Wist je dat Akropolis letter ‘hoogste deel van de stad’ betekent? De berg is een behoorlijke klim, maar als je er eenmaal bent dan is het zeker de moeite waard! Tijdens een onvergetelijke tour met een Nederlandssprekende gids ga je terug in de tijd. Géén stoffig praatje, maar een levendig verhaal voor jong en oud. Een leuke bijkomstigheid: het uitzicht is fenomenaal!

Tip: ben niet bang dat je de Akropolis mist. Ieder hotel heeft zijn eigen dakterras. Die van jullie niet? Geen zorgen. Dan kun je terecht bij de andere hotels om te genieten van een drankje met indrukwekkend uitzicht.

Personeelsuitje Athene

Van arbeiderswijk naar hippe buurt

Als je een liefhebber bent van lekker eten en drinken, dan ben je in Athene aan het goede adres. De stad is hip en je kunt overal terecht voor een lekker hapje of drankje. Verdwaal in de verschillende wijken van Athene. Iedere wijk heeft zijn eigen verhaal. Onze lievelingswijk is Psiri. De wijk is net een klein dorp met kleurrijke straatjes, overheerlijke restaurants, hippe koffiezaakjes, maar ook traditionele sandalenmakers en leerbewerkers. Van oudsher is Psiri namelijk een echte arbeiderswijk. Overal staan terrassen buiten en de mensen genieten hier volop van het buitenleven.

Personeelsreis Athene

Wisseling van de wacht

Het Syntagma plein is het bekendste plein van Athene. Het is een indrukwekkend plein. Op het plein vind je het parlementsgebouw en het monument van de onbekende soldaat. Dit monument wordt 24 uur per dag bewaakt door 2 verschillende speciale troepen in traditioneel uniform. Elk uur vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om zelf te ervaren! Een tip van ons: op zondag om 11:00 uur is de mooiste wisseling van de wacht. De wisseling gaat dan namelijk gepaard met een militaire band en een grote opstelling van uniformen.

Personeelsreis Athene

Hebben jullie wat langer de tijd?

Goed nieuws! Er is genoeg te doen. Kies bijvoorbeeld voor een dagtocht naar het eiland Poros. Als activiteit raden wij een kookworkshop op het eiland aan.

Meer tips nodig? Die hebben we! Een échte aanrader is het Vouliagmeni meer ten zuiden van Athene. Het meer is een natuurlijke spa aan de Atheense Rivièra. In het meer daalt de temperatuur van het water niet onder de 22 graden en in de zomer kan het oplopen tot 29 graden. Het natuurlijke bronwater in het meer heeft een helende werking en is tevens goed voor je huid! Het verborgen juweeltje ligt tussen de bergen en geeft je een prachtig zicht.

Personeelsreis Athene

Athene iets voor jullie?

Wil jij met jouw bedrijf, groep of vereniging naar de hoofdstad van Griekenland? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier! Onze experts maken een reis afgestemd op jullie wensen en behoefte en werkelijk alles is daarin mogelijk! Wil je meer inspiratie over Griekenland? Misschien is Thessaloniki ook wat voor jullie!

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha