4 minuten

Het onontdekte pareltje Thessaloniki

Wist je dat Thessaloniki na Athene de grootste stad van Griekenland is? Onze eigen Manon en Carlijn hadden het geluk deze bijzondere plaats te mogen ontdekken. In deze blog nemen ze je mee naar al het moois wat Thessaloniki te bieden heeft.

Een onontdekt pareltje

Een van de voornaamste redenen om Thessaloniki als jullie bestemming te kiezen, is de authenticiteit die de stad uitstraalt. De stad is nu nog een onontdekt pareltje en je struikelt er niet over de Nederlandse toerist. Wie contact maakt met de bevolking, zal snel merken dat ze zeer gastvrij zijn, maar bovenal enorm trots op hun cultureel erfgoed.

Personeelsreis Thessaloniki

Leer de stad lezen

Op het eerste gezicht lijkt de schoonheid van Thessaloniki zich verstopt te hebben achter de enorm rijke geschiedenis die de stad met zich meedraagt. De geheimen onthullen zich tijdens een leerzame fietstour met een lokale gids. Door het fietsen heb je alle highlights in een paar uur gezien. Jouw kijk op de stad zal veranderen en je zult verliefd raken op de schoonheid van Thessaloniki. De tour brengt je langs verschillende bezienswaardigheden. Zo fiets je ook de wijk Ladadika in.

Ladadika is zo’n wijk waar je uren in kunt verdwalen. De wijk bestaat uit honderden kleine steegjes, barretjes, winkeltjes en restaurants.

Personeelsreis Thessaloniki

Een kijkje in de keuken van Thessaloniki

De rijke geschiedenis van de stad zorgt voor een perfecte mix van verschillende smaken in de keuken van de Griekse stad. Er zijn ontzettend veel restaurants om te ontdekken en er komen er steeds meer bij. Manon en Carlijn hebben de smaken van Thessaloniki leren kennen door middel van een heerlijke food tour. Verschillende lokale restaurantjes hebben hun smaakpapillen doen dansen van vreugde. Wil je genieten van een traditionele Griekse maaltijd? Ergon Agora is een absolute aanrader!

Voor een lekker wijntje kun je terecht bij de Kitchenbar mét uitzicht op de haven.

Personeelsreis Thessaloniki

Een jonge, hippe stad

Wie naast lekker eten ook houdt van een bruisend nachtleven en hippe boutiquehotels, is in Thessaloniki aan het juiste adres. Manon en Carlijn zijn het er beide over eens: “het is een hele hippe en jonge stad. Super inspirerend! De omgeving is ideaal voor een inspirerende brainstormsessie, vergadering of bijeenkomst.

Langer de tijd?

Ook voor een wat langere reis is Thessaloniki een goede bestemming:

  • Maak verschillende boottochten voor prachtige plaatjes
  • Ga het binnenland in voor prachtige wijngaarden
  • Bezoek Halkidiki. Nóg zo’n onontdekt pareltje
  • Ontdek de Idyllische strandjes in de buurt

Personeelsreis Thessaloniki

Overtuigd?

Lijkt het jou gaaf om met het team naar Thessaloniki te gaan? Of wil je graag advies over de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een voorstel aan. Onze specialisten zullen binnen 1 werkdag contact met je op nemen, om samen te kijken naar de mogelijkheden!

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha