3 minuten

5x cultuur snuiven in deze Europese hoofdsteden

Er gaat niks boven een portie cultuur snuiven in een leuke, Europese stad en samen op ontdekking gaan. En of dit nu met je collega’s is om een jubileum te vieren of dat jullie hier misschien een toffe workation van maken; cultuur is overal! Voor dit blog zetten wij 5 Europese hoofdsteden voor je op een rijtje met cultuur in overvloed die perfect zijn voor een culturele groepsreis.

Historisch Rome

La Dolce Vita! Rome is één groot openluchtmuseum waar ontzettend veel te zien is. Laat je onderdompelen in de rijke historie van de oude Romeinen, bezoek het Colosseum en maak een stop in Vaticaanstad met zijn prachtige Sint-Pietersbasiliek voor een grote hoeveelheid cultuur. Liever cultuur snuiven op gastronomische wijze? Volg samen een kookworkshop tiramisu of verken de wijken Trastevere en Testaccio tijdens een toffe streetfood tour. Nog even aftoppen met een écht Italiaanse pasta of pizza en de cirkel is rond!

Cultuur snuiven Rome

Charmant Parijs

De stad van de liefde en de kunst! Slenteren door de Champs-Elysées of de Schilderswijk Montmartre om nog maar niet te beginnen over het Louvre dat vol staat met meesterwerken. Uiteraard mag een bezoek aan Parijs natuurlijk niet ontbreken zonder de Eiffeltoren te beklimmen, waar jullie worden beloond met een spectaculair uitzicht over de stad. Sluit de dag af met een dinercruise over de Seine, waarmee je nog eens langs allerlei hoogtepunten van de stad vaart. Wat een stad!

Parijs groepsreis

Levendig Londen

Iconische, rode dubbeldekkers die langs razen, rode telefooncellen en de Big Ben; Londen is op en top cultuur! Wandel over The Millennium Bridge met uitzicht op de St. Paul’s Cathedral waarna je in 15 minuten naar Sky Garden wandelt. En de naam zegt het al; vanaf Sky Garden heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Geniet samen van een lunchcruise over de Theems of bezoek één van de vele musicals die de stad rijk is. Eén ding is zeker; jullie kunnen je hier een paar dagen zeer goed vermaken.

Lees ook: Quatro Systems ontdekt Londen

Cultuur snuiven

Monumentaal Berlijn

De stad waar eeuwenoude geschiedenis naadloos samenvloeit met moderne architectuur. Bezoek de restanten van de Berlijnse muur, maak een stadswandeling langs alle belangrijke gebouwen en monumenten van Berlijn of ontdek de Streetart dat niet te missen is. Iets bijzonders doen samen met jouw groep in Berlijn? Rijd door de stad in een Trabant, de populairste Oost-Duitse voertuig. Cultuur snuiven kan volop in Berlijn.

TIP: Parijs, Londen en Berlijn zijn stuk voor stuk bestemmingen die heel makkelijk te bereiken zijn met de trein, lekker duurzaam!

cultuur snuiven Berlijn

Architectonisch Barcelona

And last but not least; Barcelona. Dit is ook echt weer zo’n Europese stad waar er eigenlijk te veel cultuur is om op te noemen. Barcelona staat vol met iconische gebouwen van de beroemde architect Antoni Gaudi. Denk hierbij aan de bekende Sagrada Familia, Park Guell en drie huizen waar hij zelf heeft gewoond. Tel daar nog eens heerlijke tapas en patatas brava’s bij op en een groepsreis vol culturele schatten is compleet.

Barcelona groepsreis

Lees ook: De leukste bestemmingen voor een bedrijfsjubileum

In welke Europese stad gaan jullie cultuur snuiven?

Rijke historie? Check! Prachtige gebouwen? Check! Culinaire ontdekkingen? Check! Na het lezen van dit artikel heb je weer genoeg inspiratie opgedaan voor een afwisselende groepsreis waar cultuur snuiven centraal staat. Dus, welke Europese hoofdstad gaat het worden?

Denk je nu; ik wil liever een bijzondere bestemming bezoeken met mijn personeel voor onze culturele groepsreis.. Geen probleem! Onze reisspecialisten van Pelikaan Groepsreizen hebben jarenlange ervaring in het maken van persoonlijke reisvoorstellen in allerlei type steden. Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan of bel direct met onze collega’s via 088 – 735 4550.

Geschreven door: Vera
Meer van Vera