5 minuten

Stichting Zorgeloos Kind in De Efteling

Onze collega van Pelikaan Travel Group, Janet Visseren, is in oktober met Stichting Zorgeloos Kind een weekend lang mee op reisbegeleiding geweest naar De Efteling. Pelikaan Groepsreizen heeft vooraf samen met Stichting Zorgeloos Kind een programma samengesteld, zodat het weekend ook écht zorgeloos was. Ze hebben een bijzonder weekend gehad. Janet vertelt haar ervaring!

Een warm welkom

“Op 14, 15 en 16 oktober had ik de eer om mee op reisbegeleiding te gaan met Stichting Zorgeloos Kind naar De Efteling. Eerlijk gezegd vond ik het best een beetje spannend om deze gezinnen een onvergetelijk weekend te bezorgen. Op vrijdagochtend – bij aankomst in Het Efteling Hotel heb ik eerst gecheckt of alles in orde was. Alles moest perfect zijn! Hierna heb ik de enveloppen met entreetickets en giftcards opgehaald. Het weekend kon beginnen! Alle gezinnen werden officieel welkom geheten in een grote zaal. Maar voordat alle kinderen met hun ouders binnen kwamen stormen, heb ik de tafels extra leuk versierd met ballonnen, serpentine en hoedjes. Ook kregen ze een leuke kleurplaat van de Draak, de Wolf of een mooie prinses. Die glimlach op het gezicht van de kinderen is onbetaalbaar! Het gaf me meteen een warm gevoel. Dit weekend kon voor mij al niet meer stuk.”

Stichting Zorgeloos Kind Efteling | Pelikaan Groepsreizen

Een heerlijk diner en een bijzondere verrassing

“Die avond hadden we een diner bij Het Wapen van Raveleijn. Daar was alles top geregeld! Voorafgaande aan het diner konden kinderen de show van Raveleijn bijwonen en foto’s maken met de ridders in de arena. Ook tijdens het diner was entertainment aanwezig. Kinderen kregen les in zwaardvechten. Hoe cool is dat? Na het diner konden we met z’n allen nog door het verlichte park wandelen. Het park was eigenlijk dicht, omdat het afgehuurd was. Maar ik heb met de manager kunnen regelen dat de groep nog even kon genieten van deze speciale avond.”

Stichting Zorgeloos Kind Efteling | Pelikaan Groepsreizen

Een dag vól verhalen

“Zaterdagochtend was het weer een genot om met een glimlach de groep in de ontbijtzaal te ontvangen en om álle verhalen te horen van de shows van Raveleijn en Aquanura. Toen iedereen zat te genieten van een heerlijk ontbijt, kregen we ook nog bezoek van Roodkapje. Dat was een goed begin van de dag voor alle kinderen! Na het ontbijt is iedereen het park ingegaan. Vól enthousiasme en met de leukste verhalen kwamen de gezinnen om 18:00 terug voor het diner. Terwijl de kinderen hun placemats inkleurden en spelletjes deden, kletsten we nog even bij. Tijd om te eten! We kregen een grandioos driegangendiner, verzorgd door Het Efteling Hotel.”

Stichting Zorgeloos Kind Efteling | Pelikaan Groepsreizen

Het afscheid van de groep

“De laatste ochtend was alweer aangebroken. Op zondagochtend namen we na een gezamenlijk ontbijt afscheid van de groep. Ik heb hier zo’n mooi gevoel aan overgehouden. Om deze gezinnen te mogen ontzorgen is erg bijzonder. Ik vind het fantastisch dat Stichting Zorgeloos Kind dit samen met Pelikaan Groepsreizen mogelijk gemaakt heeft.”

Iets voor jullie?

Willen jullie er met een groep even tussenuit? Wij organiseren groepsreizen op maat! Vertel ons je wens, wij regelen de rest. Neem rechtstreeks contact op of vraag een gratis reisvoorstel aan.

 

 

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha