3 minuten

Pelikaan Groepsreizen thuiswerktips

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje; we moeten thuiswerken. De een gaat hier gemakkelijker mee om dan de ander. Om thuiswerken voor iedereen een beetje aangenamer te maken, heeft Pelikaan Groepsreizen wat gratis tips voor je!

Begin je werkdag zoals altijd

Begin je dag zoals altijd. Eerst douchen, dan de hond uitlaten of ontbijten. Start daarna je dag. Zo zorg je ervoor dat je dag er hetzelfde uitziet als een normale werkdag. Structuur houden in je ochtendritueel draagt hier zeker aan bij!

Verander je Zoom achtergrond 

Wist je dat je in de vergadertool Zoom je achtergrond kunt veranderen? Tijdens de videovergaderingen met je collega’s kun je de achtergrond veranderen naar een inspirerende plaats waar jullie samen aan de teambuilding willen werken. Zijn jullie al eens samen op groepsreis geweest? Dan kun je even terug naar jullie favoriete bestemming!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Richt een ruimte in speciaal voor jouw werkzaamheden. Werk je op kantoor met twee schermen? Neem alles mee naar huis om in je eigen ruimte zo efficiënt mogelijk te werken. Een gezond kantoortje is erg belangrijk. De omgevingskwaliteit heeft veel invloed op hoe jij je voelt en hoe je werkt. Richt daarom je ruimte in met bijvoorbeeld voldoende planten. Waan je even in de jungle en maak de ruimte zo gezellig mogelijk! Daarnaast zorgen planten ook voor een goede luchtkwaliteit, wat bijdraagt aan je productiviteit!

Plan pauzes in

Laat de reguliere pauzes gewoon doorgaan. Drink een kop koffie, eet een broodje of wandel een rondje in de buurt van je huis. Heb je zin in iets lekkers? Laat dan iets bezorgen van de lokale restaurants. Bestel Italiaans, Spaans, Grieks of Turks eten en droom even weg naar jouw favoriete vakantiebestemming. Een extra pluspunt: je steunt tevens de lokale ondernemers. Een win-win situatie dus.

Trek andere kleren aan als je klaar bent

Het werkt écht. Maak ook thuis onderscheid tussen werkkleding en vrijetijdskleding. Trek die korte broek of dat leuke rokje aan als je klaar bent! Het is tijd voor ontspanning.

Droom nu, reis later

Dit is misschien wel de meest motiverende tip van Pelikaan Groepsreizen! Zit jouw werkdag erop? Droom dan even weg en laat je inspireren door gave bestemmingen, toffe ervaringen en interessante blogs. Even weg van de realiteit!

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha