3 minuten

Aline leidt Netwerk Brabant op avontuur naar Rotterdam

8 december was het eindelijk zo ver; de Netwerk Brabant dag, volledig georganiseerd door Pelikaan Groepsreizen! Samen met 33 reisprofessionals uit allerlei vakgebieden vertrok collega Aline naar Rotterdam voor een dag. Er stonden verschillende toffe activiteiten op de planning en allemaal met één doel! Zo’n netwerkdag staat namelijk in het teken om andere bedrijven te ontmoeten, inspiratie op te doen en te verbinden. De uitgelezen kans dus om Pelikaan Groepsreizen in het zonnetje te zetten en te laten zien wat er allemaal mogelijk is als je met ons op reis gaat. Aline neemt je mee in deze top-dag!

Op naar Rotterdam

Wat een dag vol avontuur en smaakexplosies was dat zeg! De ochtend begon donker met een vleugje mist op de parkeerplaats van Stappegoor in Tilburg. Gelukkig stond daar onze held, chauffeur Kees van Kupers, klaar met warme koffie om onze reisgenoten te verwelkomen. Om 07:45 waren we startklaar voor een trip richting Zoeterwoude.

Netwerk Brabant dag

Heineken Zoeterwoude

Zonder enige hindernissen bereikten we rond 10:00 de grootste bierbrouwerij die ons land rijk is: de Heineken Brouwerij. De ‘Hooiberg’, de enige kroeg op het terrein, begroette ons met alweer dampende koffie. Een korte introductiefilm zette de toon, en voor we het wisten, werden we geleid door drie enthousiaste gidsen. De verrassing? Geen wandeling, maar een heuse Engelse dubbeldekker stond op ons te wachten. Ietwat vintage, zonder verwarming en met beslagen ramen, maar het voelde als een waar avontuur.

We verkenden het gehele productieproces, al lag de bottelarij helaas stil. Een unieke kans volgens onze gidsen, maar toch jammer dat we het niet in actie konden zien! Een proeverij in de Hooiberg maakte veel goed. We mochten ons favoriete bier uit Zoeterwoude kiezen en genoten van heerlijke bierbitterballen. Als kers op de taart kregen we ook nog een prachtig glas mee voor de feestdagen!

Heineken Netwerk Brabant

Scheuren over de Nieuw Maas

Met een grijze lucht boven ons, maar onze zonneschijn Kees aan het roer, stonden de lunchpakketjes al klaar in de bus. Op naar Rotterdam! Daar verdeelden we ons in kleinere groepen en stapten we aan boord van een opwindende RIB-boot die met 80 km per uur over de Nieuwe Maas scheurde. Een ervaring om nooit te vergeten!

RIB boot Netwerk Brabant

Rotterdam verder verkennen

Om de kou te verdrijven, genoten we van een warme kop koffie bij de Euromast, waar we vervolgens vertrokken naar de Markthal. Drie echte Rotterdamse gidsen stonden paraat om ons mee te nemen op een ontdekkingstocht door dit prachtige stukje Rotterdam, met verhalen over de kubuswoningen, de Oudehaven, de Laurenskerk en een smakelijke stop in de Markthal. Na deze middag zaten we vol met levendige anekdotes.

markthal Rotterdam

De dag afsluiten met een smakelijk diner

De dag sloten we feestelijk af met een mediterraans diner bij Ayla. Een culinair feest voor onze Bourgondische Brabanders, waar onze smaakpapillen werden verwend met verschillende hapjes. Onder het genot van deze lekkernijen bespraken we de hoogtepunten van de dag. Om 21:30 was het tijd om afscheid te nemen van Kees en huiswaarts te keren, met hoofden vol herinneringen aan deze prachtige dag!

Diner Netwerk Brabant

Ook met Pelikaan Groepsreizen een reis maken?

Het was een geslaagde dag met z’n allen! Wil jij ook graag een dag of meerdere dagen met een groep een bestemming ontdekken, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je graag met de gehele organisatie van jullie groepsreis van A tot Z! Vraag een uniek reisvoorstel aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om alle mogelijkheden met je te bespreken.

Dank aan John Wiersma | DeFotoMeneer voor de fotografie! Alle foto’s bekijken? Je vindt ze hier.

Geschreven door: Giulia Sporck
Giulia
Meer van Giulia Sporck