5 minuten

Hoe motiveer je medewerkers?

Het motiveren van medewerkers is belangrijker dan ooit. Zeker nu we met z’n alle moeten thuiswerken. Gelukkige medewerkers zijn namelijk over het algemeen productiever, creatiever, fysiek en mentaal gezonder en gaan vaak ook veel makkelijker mee in veranderingen. Maar hoe motiveer je nu je medewerkers, zodat ze nét dat stapje extra voor je zetten?

Werkgeluk als motivatie voor medewerkers

Nog steeds denken veel werkgevers dat werkgeluk afhangt van het salaris wat hun werknemers verdienen. Verkeerd gedacht! Natuurlijk is een goed salaris belangrijk, maar het is lang niet alles. Geld zorgt namelijk voor een extrinsieke motivatie, terwijl je juist de intrinsieke motivatie van de werknemer wil aanboren. Zo zijn flexibiliteit, de mogelijkheid om te ontwikkelen, beloningen en uitdaging in het werk nét zo belangrijk om je medewerkers intrinsiek te motiveren. Werknemers willen zelf met ideeën komen, voldoening halen uit hun werk en écht kunnen bijdragen aan het succes van de onderneming. Dat is werkgeluk en werkgeluk is een ontzettend goede motivator.

Medewerkers motiveren

Medewerkers motiveren door successen te vieren

Werknemers zijn steeds vaker op zoek naar waardering en erkenning in hun werk. Erkenning blijkt zelfs een fundamentele, existentiële behoefte. Dus hoe geef je je werknemers een blijk van waardering? Wanneer er bijvoorbeeld een belangrijk project is afgerond en er succes worden behaald is het belangrijk om dit succes te vieren om je medewerkers gemotiveerd te houden. Zo voelen ze dat ze er toe doen. Het belonen van werknemers – op wat voor manier dan ook – draagt dus bij aan het gevoel van waardering en erkenning. En hoe kun je nu beter successen vieren en je personeel bedanken dan met een groepsreis op maat?

Je medewerkers motiveren? Aan de slag!

Ga eens met je werknemers in gesprek om erachter te komen hoe je ze oprecht kunt motiveren en aan je kunt binden. Heb je leuke ideeën voor een groepsreis? We denken graag met je mee om van jullie reis een onvergetelijke ervaring te maken. Vraag gratis en vrijblijvend een reisvoorstel aan en ons team neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha