2 minuten

Hiep hiep hoera! Daarom zijn jubileumreizen zo leuk

ju·bi·le·um (het; o; meervoud: jubileums, jubilea)
1) feest ter herinnering aan het feit dat iets een rond aantal jaren geleden gebeurd is

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Het karakter van een jubileum is iets heel bijzonders waarvoor je iets speciaals en bijpassends zoekt. Hóe leuk is het dan om een jubileumreis te maken? Wij vertellen je precies waarom het zo leuk is om je mijlpaal met een groepsreis te vieren!

Je staat samen stil

Tijdens een jubileumreis sta je misschien niet letterlijk stil, maar figuurlijk wel. Er zijn wellicht mensen die er van begin tot eind zijn bij geweest. Samen hebben jullie in de tussentijd een hoop meegemaakt. Een jubileumreis is de perfecte gelegenheid om daar samen bij stil te staan.

Reden voor een feestje

Een mijlpaal moet je vieren! Of je nu 1, 5, 10 of 100 jaar bestaat: laat van je horen. Je mag jezelf laten zien! En hoe kun je dat beter doen dan tijdens een onvergetelijke reis? Zeker als je goed uitpakt, wordt de reis onvergetelijk. En dat is toch precies de bedoeling? Jubilea hebben misschien een concreet aan te duiden getal, herinneringen zijn er voor het leven.

Kans tot reflectie

Jubileumreizen zijn de perfecte gelegenheid om te laten zien hoe het gaat. Het ligt aan de grootte van de groep, maar de kans is groot dat niet iedereen even betrokken is. Kijk samen naar het verleden, het heden en naar de toekomst. Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar wil je heen? Deze reflectie verbindt mensen met elkaar.

Speciale aandacht

Een jubileumreis is vaak de perfecte kapstok om te innoveren of om iets nieuws te lanceren. Een nieuwe huisstijl? Een verrassende campagne? Een grote verandering binnen het beleid? Wat het ook is, tijdens een jubileumreis kun je speciale aandacht schenken aan hetgeen dat jij wil. Da’s weer wat anders dan in de aula samenkomen voor een presentatie. Wedden dat het tijdens een jubileumreis beter blijft hangen? Ook leuk: als je een jubileum viert van een bedrijf, kun je je jubileum samen met je klanten vieren!

Waardering uiten

Of het nu gaat om je personeel of de leden van je vereniging: een jubileumreis is de uitgelezen kans om de hele groep te bedanken. Zonder hen had je deze mijlpaal waarschijnlijk ook niet bereikt. Hier lees je waarom het zo belangrijk is om je personeel te bedanken.

Een persoonlijk jubileum

De kunst is natuurlijk om een reis te maken die niet alleen feestelijk is, maar ook genoeg persoonlijke binding heeft. Geen voorgekauwde jubileumreis, maar een jubileumreis op maat. Een reis die past bij de visie van je bedrijf en bij je personeel. En als je het nu écht goed wil doen, geef de organisatie dan uit handen. Zo heb je zelf ook tijd om te feesten!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia