6 minuten

De mooiste steden van België

België heeft ontzettend veel te bieden. Met een divers aanbod van sprookjesachtige steden ben je voor jullie personeelsreis in België aan het juiste adres. Het land heeft voor ieder wat wils! Bourgondiërs, avonturiers maar ook natuurliefhebbers kunnen in België hun hart ophalen. Wij geven je een aantal tips!

Antwerpen

Vanuit Nederland is Antwerpen de eerste grote stad die je tegenkomt. De stad weet zijn bezoekers altijd te verbazen. Zeker als je buiten de gebaande paden durft te gaan. Antwerpen heeft veel te bieden en dit is niet zomaar in een paar zinnen samen te vatten. Eén voordeel: je zult je niet snel vervelen in deze dynamische stad.

Van nauwe straatjes tot ruime pleinen en de Grote Markt. De binnenstad van Antwerpen is prachtig. Trek hier gerust een paar uurtjes voor uit. Wil je niks missen? Wandel dan met een gids en hij vertelt je álle ins en outs van deze stad.  Een andere leuke manier om de binnenstad te ontdekken is per fiets of per tandum! Sluit de dag af met een heerlijk bourgondisch diner.

Antwerpen staat gelijk aan chocolade. Je vindt hier de allerbeste chocolade van de wereld. Ga op zoek naar de lekkerste chocolade hotspot van Antwerpen of bezoek het chocolademuseum!

antwerpen

Bergen

Deze stad is relatief onbekend onder de Nederlanders. Wil je dus eens iets anders? Dan is Bergen de perfecte bestemming voor jullie! Bergen is perfect voor de natuurliefhebbers en de cultuursnuivers. Voor een mooie picknick of een wandeling bezoek je de binnentuin “Jardin de Maïeur”, oftewel de Tuin van de Burgemeester. Hier komen zowel lokale mensen als toeristen bij elkaar om heerlijk te genieten.

Bergen bezit een aantal mooie musea. Voor de liefhebber van cultuur kun je bijvoorbeeld terecht bij

Nóg een voordeel van Bergen is dat jullie reis gemakkelijk te combineren is met dierenpark Pairi Daiza. Beleef een dag tussen de wilde dieren en bewonder de prachtige natuur!

Bergen België

Luik

Luik is het pareltje van Wallonië!

De bekendste bezienswaardigheid van deze Belgische stad is Montagne de Bueren. Het is een flinke klim naar boven via een steile trap met maar liefst 374 traptreden! Daag je collega’s uit en geniet ondertussen van een fenomenaal uitzicht over de stad!

Luik bestaat uit tal van impasses. Dit zijn doodlopende straatjes die leiden naar woonerven en hofjes. Heerlijk om samen doorheen te struinen! Geloof ons: je kijkt je ogen uit. Pak je camera dus maar bij de hand.

Luik ligt aan de Maas en dat is een goede reden om op de fiets te stappen en de tad (voor even) achter je te laten. Je fietst er heerlijk langs de rivier! Je leert Luik in een mum van tijd kennen! Ook in Luik kun je heerlijk genieten van het bourgondische leven in heerlijke restaurantjes!

gentse wafel

Gent

Gent is voor de echte levensgenieters. Samenwerken en genieten gaan hier heel goed samen. Gent leren kennen door een puzzeltocht door de stad? Dit kan! Bezoek je liever de verschillende mooie gebouwen. Ook dit is een optie.

In Gent is er altijd een gezellige sfeer. Onze tip is dan ook om de dag af te sluiten met een heerlijke groepsmaaltijd ergens op de Korenmarkt. Ook voor de collega’s die nog een dansje willen maken zitten goed in Gent!

Het is ook mogelijk om in Gent een bierwandeling te maken met jullie groep. Zo leer je de stad kennen terwijl je ondertussen hier en daar een heerlijke versnapering krijgt. Ideaal toch?

teambuilding gent

Meer weten over België?

Wil je meer weten over België? Neem dan contact op met onze reisspecialisten! Zij kunnen je hier alles over vertellen en stellen vrijblijvend een reis voor je samen. Wil je een offerte ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel aan.

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha