5 minuten

Binden en boeien van medewerkers

In deze krappe arbeidsmarkt is het de laatste jaren steeds moeilijker geworden om goed personeel te vinden. Het binden en boeien van je personeel is ontzettend belangrijk geworden. Je wilt namelijk voorkomen dat je medewerkers buiten de deur gaan kijken, op zoek naar een nieuwe baan. Al die opgebouwde kennis en expertise gaan dan verloren. En dat krijg je nooit meer terug. En iemand nieuws inwerken; dat kost natuurlijk veel te veel tijd. Hoe voorkom je dat jouw personeel vlucht naar een andere werkgever?

Waarom is het binden en boeien van medewerkers zo belangrijk?

Een snel verloop van werknemers is tegenwoordig helemaal niet zo gek. Het gaat goed met de economie en dat betekent dat er veel (aantrekkelijke) jobs zijn die vervuld moeten worden. Wanneer er een interessantere baan, beter salaris, betere arbeidsvoorwaarden of een nieuwe uitdaging voorbijkomt, is het niet gek dat jouw mensen overstappen. Hoe zorg je ervoor dat je je medewerkers blijft binden en boeien?

Binden en boeien van medewerkers | Pelikaan Groepsreizen

Zorg voor voldoende opleidingsmogelijkheden

Eigenlijk is dit een win-winsituatie. Wanneer je medewerkers een opleiding volgen, krik je namelijk ook het kennisniveau binnen het bedrijf omhoog. Door te leren krijgt je personeel meer zelfvertrouwen en kunnen ze groeien in hun huidige functie. Misschien zijn ze wel zó goed dat ze een hogere functie kunnen gaan uitoefenen binnen het bedrijf. Goed voor je medewerkers én goed voor het bedrijf.

Wees flexibel

Werkgeluk hangt sterk samen met flexibiliteit. Hiermee bedoelen we dat je werknemers zo veel als mogelijk vrij moet laten in het indelen van hun uren en dat je ze de mogelijkheid geeft om thuis te werken. Geloof ons, je personeel vindt het fantastisch als ze hun werkzaamheden naar eigen inzicht in kunnen richten. Wanneer je ze zo veel mogelijk vrijlaat in keuzes, zal de productiviteit zéker omhoog gaan.

Laat waardering zien

Iedereen houdt van het gevoel gewaardeerd te worden. Dit kun je in verschillende vormen doen. Je kunt natuurlijk het salaris verhogen of wat extra complimentjes geven. Het gaat er vooral om dat mensen het gevoel hebben dat ze gehoord en gezien worden. Wil je écht knallen? Wil je je personeel op een toffe manier bedanken voor hun inzet? Organiseer dan eens een groepsreis op maat of een gaaf personeelsuitje. Je zult merken dat:

  • Gewaardeerde medewerkers, zijn meer loyaal naar hun werkgever.
  • Medewerkers die waardering krijgen, tonen meer ongevraagde inzet.
  • Tevreden medewerkers hebben meer plezier in hun werk.
  • Personeel dat gewaardeerd wordt, vertoont een lager ziekteverzuim.

Binden en boeien van medewerkers met een groepsreis op maat

Wil jij ervoor zorgen dat je die topmedewerkers binnenboord houdt? Wil je voorkomen dat je goed personeel ziet vertrekken? Wil je laten zien dat je je werknemers waardeert, maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Pelikaan Groepsreizen helpt, met een groepsreis op maat. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel aan. We helpen je graag met het binden en boeien van je medewerkers!

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha