3 minuten

5 tips om bedrijfsreizen tot een succes te maken

Staat er een bedrijfsreis op de planning, dan wil je er natuurlijk alles aan doen om het te laten slagen. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat het een daverend succes wordt? Wij geven je vast vijf tips om je op weg te helpen naar de bedrijfsreis van je dromen. Op naar een onvergetelijke beleving!

1. Bepaal je doel

Het is verleidelijk om meteen op zoek te gaan naar een bestemming als je een bedrijfsreis organiseert. Je kunt echter beter beginnen met het bepalen van het doel van de reis. Waarom wil je die bedrijfsreis maken? Pas als je dit hebt bepaald, kun je je storten op het vinden van een zinderende bestemming die aan alle vereisten voldoet.

2. Werk met een budget

Met het hele team op wintersport, dá’s een gaaf idee! Maar het budget is niet toereikend… Precies hierom is het goed om van tevoren al een budget vrij te maken voor jullie bedrijfsreis. Dit biedt automatisch houvast voor de eindverantwoordelijke en je kunt bovendien veel gerichter zoeken. Heb je een offerte aangevraagd en het blijkt te duur te zijn? Dan kun je snel weer verder.

3. Kies een passende bestemming

Eén van de leukste, maar tegelijkertijd ook meest uitdagende beslissingen: welke bestemming kies je voor je bedrijfsreis? Wordt het een reis in eigen land, of ga je toch voor een hippe stad? Kies je voor een plek die makkelijk met de bus te bereiken is, of stap je toch in het vliegtuig? De bestemming zal vooral afhangen van punt 1 en 2 uit dit lijstje.

4. Ga voor een onvergetelijke programmering

Jullie zijn op bestemming! Maar dan? Nu begint jullie bedrijfsreis pas écht; hier moet het gaan gebeuren! Teambuilding, elkaar beter leren kennen, brainstormen over een project of gewoon ontspannen in een ongedwongen sfeer: het zijn stuk voor stuk mogelijke doelen van je bedrijfsreis. Maar hoe ga je dat doen, welke activiteiten kunnen je ondersteunen en waar is plek voor zo’n (grote) groep? Denk hier goed over na en werk een aantal voorstellen uit, om hier vervolgens over te sparren en een beslissing in te nemen. Laat je ook zeker adviseren! Een specialist heeft hier vaak al snel een compleet beeld bij.

5. Wees origineel

Doe gerust inspiratie op door lekker om je heen te kijken, maar ga niet voor een kant-en-klare groepsreis voor je bedrijf. Geen enkel bedrijf is namelijk zoals het jouwe. De budgetten en bestemmingen lopen bovendien zo uiteen, dat de kans heel klein is dat het meteen matcht met het karakter van jouw groep. Veel leuker is het, om voor een maatwerk bedrijfsreis te gaan. Daarmee maak je pas écht indruk en behaal je het gewenste effect, precies zoals jij dat wil.

6. Bonus: houd het geheim

Dit is een heel leuk element om je bedrijfsreis tot een succes te maken, want iedereen wil graag weten waar de reis naartoe gaat! Geef je personeel af en toe hints, zet ze op het verkeerde spoor en laat ze meeraden. Voor je het weet is iedereen bezig met de bedrijfsreis en leeft het binnen de hele organisatie. Minimale effort met maximaal bereik. Past dit element bij jouw groep? Dan denken we graag mee over hoe de verrassing nóg beter over te brengen.

Groepsreizen voor bedrijven

Heb je een beter beeld gekregen bij de succesfactoren die ten grondslag liggen aan een geslaagde bedrijfsreis? Wij werken het graag samen met je uit tot een reisvoorstel.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia