4 minuten

Vera reist mee naar de Dolomieten met Jointforce Group

Dat Pelikaan Groepsreizen van alle markten thuis is, bewijst wel weer met deze mooie personeelsreis naar de Dolomieten met het team van Jointforce Group. Een toffe combinatie van een bedrijfsbezoek en skiën, het kan bijna niet beter! Ook collega Vera ging last minute mee en reisde samen met de groep naar de prachtige bergen in het noorden van Italië. Benieuwd hoe dit is verlopen? Vera neemt je mee!

Dag 1 | Op naar Italië

Eindelijk is het zover; de langverwachte personeelsreis naar de Dolomieten is een feit voor het team van Jointforce Group. De wekker stond op tijd om met z’n allen te verzamelen op Schiphol waar ik kennis maak met de groep. Ik word gelijk hartelijk ontvangen door de groep die bestaat uit maar liefst 29 mannen en 5 vrouwen, dit gaat gezellig worden! Na een snelle check-in, kunnen we in het vliegtuig stappen en is het tijd om naar Italië te vliegen. Aangezien de Dolomieten natuurlijk in de bergen ligt, wijken we uit naar het vliegveld van Venetië om vanaf daar onze reis voort te zetten.

Het zonnetje schijnt, de zonnebrillen worden opgezet en we stappen in de bus die de volledige vier dagen bij ons blijft. De eerste dag trappen we af met een bedrijfsbezoek ongeveer anderhalf uur ten zuiden van Venetië. Hier gaan we kijken bij één van de belangrijkste leveranciers van polyester van Jointforce Group. Naast een uitgebreide rondleiding door de fabriek, staat er een heerlijk buffet met allerlei hartige en zoete hapjes voor ons klaar. Ook mag een lokale Aperol Spritz niet ontbreken!

Skitrip Dolomieten

Dan is het écht tijd om terug te rijden naar het noorden van Italië en naar ons hotel te gaan. Het is een lange rit, maar dit is het allemaal hartstikke waard. We verblijven namelijk de komende drie nachten in een prachtig panorama hotel met uitzicht op de bergen! Na het uitdelen van de sleutels, kunnen we snel opfrissen op de hotelkamer en gelijk naar het restaurant om te dineren. Hier krijgen we een driegangen keuzemenu en komen de eerste welverdiende biertjes op tafel.

Om de dag af te sluiten is er een eigen pubquiz georganiseerd, die wordt gehouden in een zaal van het hotel. Het hele team wordt verdeeld in zes groepen waarbij we strijden voor de winst. Met als hoofdthema ‘aprés ski’ en verschillende challenges tussen de vragenrondes zit de sfeer er goed in. De winnende groep krijgt namelijk niet alleen eeuwige roem, maar ook een fantastische beker! Na een lange dag is het tijd om naar de hotelkamers terug te keren voor de eerste nacht.

Dag 2 | Dat mag de sneeuwpret niet drukken

Dit is pas wat je noemt; wakker worden met een view! Sommige kamers van het panoramahotel liggen namelijk aan de juiste kant om een prachtige zonsopgang te aanschouwen waar de lucht volledig oranje kleurt op de bergen. Dit belooft een mooie dag te worden!

Zonsopgang Dolomieten

Vandaag wordt de groep verdeeld in verschillende groepen. Waar de een zelf de skipistes onveilig maakt, maakt er een groepje een toffe sneeuw hike en sluit er weer een andere groep aan bij de skilessen die in de middag worden gegeven.

Na een goed ontbijt staat het eerste groepje klaar om op pad te gaan. Samen met de chauffeur rijden we eerst naar de ski verhuur om alle benodigdheden op te pikken waarna we doorrijden naar de berg. De rest van de groep heeft in de ochtend lekker wat vrije tijd om de omgeving te ontdekken. Sommige van hen maken een wandeling naar het dorp, maken gebruik van de wellness faciliteiten van het hotel of relaxen in de hotelbar.

Om half 1 is het tijd om met de hele groep te verzamelen. Samen met de groep die skilessen gaan volgen, vertrek ik naar de skiverhuur waarna we met z’n allen de gondels naar de top van de berg pakken. Hier splitten we de groep in tweeën met ieder een eigen skileraar. Zo is er een groepje die nog nooit heeft geskied en een groepje beginners zodat iedereen op zijn eigen niveau kan beginnen. Ondertussen rijdt de chauffeur met het laatste groepje naar de start van de hike waar ze worden opgevangen door de lokale gids. Tijdens deze hike krijgen de mannen speciale sneeuwschoenen aan om door de metershoge sneeuw te kunnen wandelen en worden ze ondertussen bijgepraat over de prachtige omgeving.

Dolomieten skitrip

Na een dag vol avontuur verzamelen we weer op één punt, want ja na een dagje skiën kan natuurlijk één ding niet ontbreken… juist; de aprés ski! Het is een gezellige boel waarna we met z’n allen weer terug rijden naar het hotel voor het diner. Hier genieten we van een heerlijk diner en wordt er nog even door geborreld in de hotelbar. Een geslaagde dag!

Dag 3 | Op de ski’s

Een nieuwe dag! Behalve de ski lessen is er verder geen programma en kan iedereen lekker doen waar zij zelf zin in hebben. Uiteindelijk gaan alle skiërs naar dezelfde berg en wagen zelfs een aantal niet-skiërs een ski-les op de berg! De groep wordt verdeeld in allerlei groepen en iedereen gaat lekker zijn eigen gang op de berg. Rond een uurtje of 12 verzamelen we allemaal voor een gezamenlijke lunch. Gelukkig lukt het nog om een plek te reserveren voor ruim 30 personen en geniet iedereen van een heerlijke pizza.

Jointforce Dolomieten

Ook deze dag sluiten we af met wat gezellige drankjes op de berg, waarna we weer terugkeren naar het hotel. Er is nog wat tijd voordat we aan tafel mogen bij het diner, dus iedereen kan zich lekker opfrissen. Daarnaast maakt een groot deel van de groep een plons in het verwarmde buitenzwembad van het hotel. Genieten geblazen!

De dag komt na een diner in het hotel weer ten einde. Sommige trekken nog de stad in of blijven nog even hangen in de hotelbar voor een laatste drankje. We gaan tenslotte morgen alweer richting huis.

Ski trip Dolomieten

Dag 4 | Ski you again!

En dan zit de personeelsreis naar de Dolomieten er alweer op! Na een goed ontbijt is het tijd om uit te checken en weer de bus in te stappen. Deze keer rijden we naar het vliegveld van Verona om vanuit daar weer terug te vliegen naar Amsterdam. Tijd om afscheid te nemen van het gezellige team van Jointforce om vervolgens weer naar huis te keren. Ik wil iedereen super erg bedanken voor de gezelligheid en wellicht tot een volgende keer!

Dolomieten skitrip

Ook met jouw personeel op skitrip?

Lijkt het je ook leuk om eens met jouw personeel te gaan skiën, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of wil je graag een personeelsreis combineren met een bedrijfsbezoek? Onze collega’s van Pelikaan Groepsreizen denken graag met je mee om zo veel mogelijk uit jullie (ski)reis te halen. Niets is ons te gek!

Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.

Geschreven door: Vera
Meer van Vera