3 minuten

Monika neemt je mee op personeelsreis naar Split

Begin oktober stond er een hele toffe reisbegeleiding reis op collega’s Monika en Mandy te wachten. Met een groep van maar liefst 170 (!) deelnemers vertrokken zij samen voor een personeelsreis naar Split. En extra leuk; voor Monika voelde dit als thuiskomen, Kroatië is namelijk haar vaderland! Hoe de groep Split heeft ervaren? Monika neemt je vol trots mee en laat je graag zien hoe mooi Kroatië is.

Waarom op personeelsreis naar Split in Kroatië?

Split wordt steeds populairder, en dat snap ik volkomen. De stad heeft veel historie, vele gezellige en charmante straatjes, mooie pleintjes en een grote boulevard met palmbomen. Maar naast de prachtige stad met veel cultuur is er nog veel meer te beleven. Voor de meeste deelnemers van de groep was dit de eerste kennismaking met het mooie Kroatië. In vier dagen tijd hebben we onze groep toch een mooi beeld kunnen geven van Split en de omgeving.

Split personeelsreis

Donderdag | Reizen naar Kroatië

Door de grootte van deze personeelsreis naar Split, waren er verdeeld door Nederland drie verschillende opstapplaatsen voor de deelnemers om naar het vliegveld te reizen per bus. Daarnaast werd er zelfs vanaf twee verschillende luchthavens gevlogen op verschillende tijden. Om die reden was het extra fijn dat ik samen met Mandy als reisbegeleiding mee was. Eenmaal aangekomen in Split heeft iedereen de tijd om zich in het hotel op te frissen en alvast de stad te verkennen of van de zon te genieten op het strand. Vanaf de vrijdag staan namelijk de activiteiten gepland!

Vrijdag | Nationaal park Krka ontdekken

Vrijdag stond in het teken van het Nationaal park Krka dat bekend staat om zijn adembenemende watervallen en natuur. Door het park liggen verschillende wandelpaden waarbij er naast mooie  natuur ook historische en culturele bezienswaardigheden te vinden zijn. Mandy sloot bij deze activiteit aan om alles in goede banen te leiden. Na een busreis van ongeveer een uur werd de groep door drieën gesplitst en gekoppeld aan een gids om het park te ontdekken en vooral te bewonderen.

Terwijl Mandy met de groep naar het prachtige Krka was, ging ik met een kleiner groepje op een culinaire tour door Split. Tijdens deze tour geeft de lokale gids informatie over de stad en krijgen de deelnemers onderweg lokale producten om te proeven. Voor mij was dit erg leuk om mee te zijn als reisbegeleiding, door mijn kennis over Kroatië kon ik tijdens de tour aanvulling geven over de lokale producten en gebruiken.

krka watervallen

Zaterdag | Raften op de Cetina rivier

Op zaterdag was het voor de sensatiezoekers van de groep tijd voor een toffe activiteit. Ongeveer 60 deelnemers gingen namelijk raften over de Cetina rivier. Ook ik ging mee als reisbegeleiding zodat de groep onbezorgd deel kon nemen aan de activiteit. Aangezien ik al wel vaker in Kroatië ben gaan raften, kon ik mijn ervaringen alvast met de groep delen en ze voorbereiden op dit avontuur. Op hetzelfde moment was Mandy met een ander groepje een culinaire tour aan het doen zodat zij kennis konden maken met Kroatische lekkernijen.

Raften cetina river

Zondag | Fietstour door Split

Vandaag is het alweer de laatste dag en ook op deze dag werd de groep gesplitst waarna een gedeelte op culinaire tour door Split ging. Ook deze keer sloot ik hierbij aan en kon ik de groep meer vertellen over de Kroatische gewoontes. Op hetzelfde moment was Mandy mee met een fietstour om op een leuke manier de omgeving van Split te verkennen. Aan het einde van de middag was het alweer tijd om terug te gaan naar het vliegveld om weer naar huis te gaan.

personeelsreis Split

Waarom reisbegeleiding mee tijdens jullie groepsreis?

Mandy en ik waren in eerste instantie mee als reisbegeleiding om de groep te ontzorgen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun personeelsreis naar Split. Op deze manier weten de deelnemers precies wat er van hen verwacht wordt, wat het programma is en zorgen wij ervoor dat dit allemaal goed verloopt. Ook wanneer deelnemers ter plaatse toch nog een excursie wensten bij te boeken of te wijzigen, konden Mandy en ik dit ter plaatse regelen.

Door mijn Kroatische achtergrond, wist ik leuke restaurants, uitgaansgelegenheden en andere leuke plekjes in Split waar de groep met plezier gebruik van heeft gemaakt. Daarnaast was het extra leuk dat ik de deelnemers wat Kroatische woorden kon leren zoals hvala (dankjewel) en dobro jutro (goedemorgen). Al met al een super geslaagde groepsreis!

Ook het prachtige Split ontdekken tijdens een personeelsreis? Wij vertellen je graag over alle mogelijkheden! Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Geschreven door: Vera
Meer van Vera