5 minuten

Workation: iets voor jou?

Work-a-tion (de, m, multiple: workations) ~ “A workation is a vacation that allows you to work remotely while integrating elements of leisure that let you unwind, relax and be more productive.”

De naam zegt het eigenlijk al: een workation is een combinatie van werk en vakantie. Het is een opkomende trend die door steeds meer Nederlandse bedrijven wordt opgepikt. Tijdens deze werkvakantie ga je samen werken in een andere, inspirerende omgeving.  Uiteraard is er naast werk ook tijd voor ontspanning! Investeren in je bedrijf was nog nooit zo leuk!

workation

 5 redenen om op workation te gaan

  1. Nieuwe inzichten

Op kantoor werken zorgt voor de bekende sleur. Door even uit je dagelijkse routine te stappen, krijg je een frisse kijk op situaties. Loop je bijvoorbeeld al een tijdje tegen een probleem aan? Wellicht brengt een workation je tot nieuwe oplossingen! 😉

  1. Focus

Tijdens een workation staan effectief werken en ontspanning centraal. Jezelf even afsluiten helpt je om focus te krijgen op je werkzaamheden, zonder afleiding van de dagelijkse gang van zaken.

  1. Plezier

Uiteraard is het erg belangrijk dat je plezier maakt tijdens jullie workation. Door middel van een schema kun je jullie tijd goed indelen en volop genieten als het werk erop zit. Zo kun je lekker ontspannen terugkeren naar huis!

  1. Teambuilding

Tijdens jullie werkreis werk je enorm aan de teamspirit! Door elkaar in een andere omgeving te ontmoeten, ontstaan er andere gesprekken. Het gaat juist om de tijd die je buiten het werk met elkaar spendeert.  Zodra je terug op kantoor bent, ben je perfect op elkaar ingespeeld en kunnen jullie weer met frisse moet aan de slag!

  1. Empowerment!

Workation is tevens een vorm van belonen. Je beloont je team door ze deze geweldige werkreis te laten ervaren. Het laat zien dat jij je medewerkers waardeert en waardering speelt een grote rol bij de motivatie van het personeel.

workation

Klaar voor jullie workation?

Eén ding is zeker: een workation staat voor volop groei, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Leer jezelf en elkaar wat beter kennen. Zet de stap naar succes en til je bedrijf naar een hoger niveau! Zie een workation als een begin van wat komen gaat. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.

 

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha