4

Waarom heb je een reisverzekering nodig?

Je reisverzekering: dat is wel het laatste waar je aan denkt wanneer je op vakantie gaat. Toch ga je met een geruster gevoel op vakantie wanneer je je verzekert. Maar wat houdt een reisverzekering precies in? Je bent toch al verzekerd? En waar moet je allemaal op letten als je verzekerd op reis wil?

Waarom verzekerd op reis? | Pelikaan Groepsreizen

Wat is een reisverzekering eigenlijk?

Verzekerd op reis is zorgeloos genieten! Met een reisverzekering op zak verzeker je jezelf voor eventuele risico’s die je op vakantie of tijdens een (lang) weekend weg tegen zou kunnen komen. Je kunt hierbij kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Het verschil leggen we hieronder uit.

Kies je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Wanneer je op vakantie gaat kun je kiezen uit een kortlopende of een doorlopende verzekering. Een kortlopende verzekering geldt alleen tijdens één vakantie en met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd.

Maar waarom zou je kiezen voor een reisverzekering die het hele jaar doorloopt, terwijl je niet heel het jaar op vakantie bent? Dat verschilt per persoon. Wanneer je als gezin twee weken per jaar op vakantie gaat, loont een doorlopende reisverzekering. Voor een stel geldt drie weken en voor een lonely traveller is dit vier weken per jaar.

Verzekeren voor medische kosten

Als je een Nederlandse zorgverzekering hebt, dan ben je ook in het buitenland verzekerd voor zorg. Voor reizen korter dan één jaar geldt dit overal ter wereld. Fijn gevoel, toch? Maar er zitten een paar haken en ogen aan hoor, vergis je niet.

Je zorgverzekeraar vergoedt niet meer dan het bedrag wat een behandeling in Nederland kost. Dus in landen waar de zorg fors duurder is, betaal je een hoop zelf. Daarnaast wordt de repatriëring – een onverwachte terugkeer naar Nederland – ook niet door je Nederlandse zorgverzekering vergoed. Een goede reden dus om een aanvullende reisverzekering af te sluiten.

Ook verzekerd tegen onvoorziene kosten

Naast medische kosten zijn er nog andere kosten die je vergoed krijgt als je een aanvullende reisverzekering afsluit. Mocht je een paar nachten in het ziekenhuis moeten blijven, dan worden er verschillende kosten voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je partner en kinderen vergoed. Denk hierbij aan hotelovernachtingen, kosten om te eten, telefoonkosten en taxi’s om van en naar het ziekenhuis te komen.

Waarom verzekerd op reis? | Pelikaan Groepsreizen

Wat dekt een standaard reisverzekering?

Kortom, de meeste reisverzekeringen vergoeden standaard:

  • extra gemaakte kosten vanwege een onverwachte gebeurtenis;
  • hulpverlening in het buitenland;
  • terugkeer naar Nederland (repatriëring).

Wij adviseren je om altijd een aanvullende reisverzekering af te sluiten. Zeker wanneer je met een groot gezelschap op reis gaat. Wij werken samen met verzekeraar Allianz. Op deze manier bieden we je de mogelijkheid om de groep te verzekeren tegen medische en andere onvoorziene kosten. 

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha