Verzekeringen

Kortlopende individuele annuleringsverzekering

Uw reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kunt u geen financiële zorgen bij gebruiken. Wanneer u de kortlopende annuleringsverzekering afsluit dan krijgt u bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bent u al op reis en moet u onverwachts de reis afbreken? Dan krijgt u voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Wanneer u voor de Dubbel Zeker variant kiest speelt u helemaal op save. Moet u dan uw reis onverwachts afbreken dan krijgt u de volledige reissom terug, tot het maximaal verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Premie kortlopende annuleringsverzekering

 • Annuleringsverzekering 5,6% van de totale reissom
 • Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering 6% van de totale reissom
 • Extra persoon, zorgplicht of waarnemer 1% van de totale reissom per opgegeven persoon

Genoemde premies zijn exclusief € 4,50 poliskosten. Over de totale premie van de annuleringsverzekering (incl. poliskosten) wordt 21% assurantiebelasting gerekend.

U kunt de individuele annuleringsverzekering afsluiten tot maximaal 7 dagen na boeking van de reis.

Klik hier voor een samenvatting van de verzekering en voor het raadplegen van de voorwaarden.

Kortlopende individuele reisverzekering

Het belang van een goede reisverzekering wordt nog weleens onderschat. Zonder reisverzekering kunt u op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al gauw hoog oplopen, zeker in het buitenland. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al uw onvoorziene medische kosten 100% vergoed. De reisverzekering zorgt er tevens voor dat u terug naar huis kunt indien er iets met u of een 1e of 2e graad familielid gebeurt.

Mogelijkheden

 • B: SOS, Medische Kosten 100%, Reisongevallen en Bagage € 4.000,- (€ 50 eigen risico)
 • C: SOS, Medische Kosten 100%, Reisongevallen en Bagage € 5.000,- (geen eigen risico)

Bijzondere (winter) sporten zoals skireizen zijn niet standaard meeverzekerd, hiervoor dient een toeslag te worden betaald.

Uw reisverzekering geeft dekking voor:

 • Professionele hulp bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Reiskosten en verblijfkosten bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Reiskosten bij overlijden / levensgevaar familie
 • Repatriëring
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van uw zorgverzekering
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten

Premie kortlopende reisverzekering

 • Reisverzekering combinatie B (individueel) met Europese Unie-dekking € 1,85 p.p.p.d.*
 • Reisverzekering combinatie C (individueel) met Europese Unie-dekking € 2,55 p.p.p.d.*
 • Reisverzekering combinatie B (individueel) met Werelddekking € 2,75 p.p.p.d. **
 • Reisverzekering combinatie C (individueel) met Werelddekking € 3,50 p.p.p.d. **
 • Reisverzekering combinatie B (individueel) met Werelddekking € 3,40 p.p.p.d. ***
 • Reisverzekering combinatie C (individueel) met Werelddekking € 4,50 p.p.p.d. ***

*Dekkingsgebied; Europese Unie, Canarische eilanden, Madeira, Azoren, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco / **Exclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada / ***Inclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada

Indien u een verzekering afsluit, worden er eenmalig € 4,50 poliskosten in rekening gebracht. De kortlopende reisverzekering is te boeken tot 10 dagen voor vertrek van de reis.

Klik hier voor een samenvatting van de verzekering en voor het raadplegen van de voorwaarden.

Groepsannuleringsverzekering

Stel dat er iets gebeurt met een sleutelfiguur in uw groep, net voor het vertrek van de reis? Wat als de  eigenaar van een bedrijf een groepsreis heeft geboekt voor het personeel, maar kort voor de reis hem/haar iets overkomt? Mag de reis dan doorgang vinden of wordt deze geannuleerd?

Mogelijkheden

Naast een individuele annuleringsverzekering kan er aanvullend worden gekozen voor het afsluiten van een groepsannuleringsverzekering. De groepsannulering biedt géén dekking indien uw naaste familie iets overkomt of bij andere externe omstandigheden. Er zijn verschillende constructies mogelijk:

 • De groep kent elkaar en iedereen wil annuleren indien er iemand in de groep niet mee op reis kan. Het is mogelijk om alle deelnemers ten opzichte van elkaar te verzekeren. Concreet, wanneer er één van de medereizigers niet kan deelnemen aan de reis door een geldige reden (overlijden, ernstige ziekte, ernstig ongeval letsel), dan kan die persoon, maar ook de gehele groep annuleren.
 • Er zijn een aantal sleutelfiguren die worden aangewezen waarbij de gehele reis wordt geannuleerd in geval van een geldige annulering.
 • Er is één sleutelfiguur die wordt aangewezen waarbij de gehele reis wordt geannuleerd in geval van een geldige annulering.

Premie groepsannuleringsverzekering

De premie is afhankelijk van de grootte van de groep, leeftijden, reissom, gewenste dekking, het aantal risicopersonen en wanneer de groepsannuleringsverzekering in gaat (2 of 4 weken voor vertrek). De premie is altijd op aanvraag en in een aantal gevallen kunnen beperkende voorwaarden in de dekking van toepassing zijn.

U kunt de groepsannuleringsverzekering afsluiten tot maximaal 7 dagen na boeking van de reis. Dit kan alleen op aanvraag.

Genoemde premies zijn exclusief € 4,50 poliskosten. Over de totale premie van de annuleringsverzekering (incl. poliskosten) wordt 21% assurantiebelasting gerekend. Aanvullende voorwaarden worden toegestuurd bij de aanvraag.

Groepsreisverzekering

Wilt u zeker weten dat iedereen van de groep een reisverzekering heeft en gaat u binnen Europa op pad? Dan is de groepsreisverzekering mogelijk iets voor jullie. Deze groepsreisverzekering biedt een basisdekking voor alle deelnemers van de groep en kan afgesloten worden door de hoofdboeker.

Mogelijkheden

Bijzondere (winter) sporten zoals skireizen en bagage zijn niet standaard meeverzekerd, hiervoor dient een toeslag te worden betaald.

Uw reisverzekering geeft dekking voor

 • Professionele hulp bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Reiskosten en verblijfkosten bij ziekte, ongeval en overlijden
 • Repatriëring
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Premie groepsreisverzekering

De premie is afhankelijk van de grootte van de groep en de bestemming. De premie is altijd op aanvraag.

Indien u een verzekering afsluit, worden er eenmalig € 4,50 poliskosten in rekening gebracht. De kortlopende reisverzekering is te boeken tot 10 dagen voor vertrek van de reis. 

Klik hier voor een samenvatting van de verzekering en voor het raadplegen van de voorwaarden.