6 minuten

Teambuilding op afstand

Werken aan teamverbanden is erg lastig in de tijd van social distancing. Geen kletspraatje bij het koffiezetapparaat en niet samen lunchen. Om in deze tijd toch even dichter bij je collega’s te kunnen zijn hebben wij een aantal tips opgesteld om op afstand aan de samenwerkingsverbanden te werken.

Crazy 88

Kennen jullie het spel crazy 88? Hét spel voor de lefgozers en creatieve breinen onder ons. Samen met een team voer je 88 doldwaze opdrachten uit die een jury voor jullie beoordeeld. En guess what.. Je kunt dit spel ook op afstand uitvoeren!

Maak allereerst teams van 4. De teams kunnen onderling afspreken wie welke opdracht thuis uitvoert.
Stel hierna een lijst op met 88 uiteenlopende opdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld samen een lied opnemen door om beurten een zin te zingen. Of glij allemaal van de trapleuning af. Er is maar één regel: zorg dat je bewijs hebt van de uitgevoerde opdracht! Hebben jullie na een tijdje geen inspiratie meer? Op Google staan genoeg opdrachten waar jullie je eigen draai aan kunnen geven.

Bestel een mok met een teamfoto

Mis jij je collega’s ook zo ontzettend? Door jullie mooiste teamfoto op een mok te laten drukken heb je ze heel de dag om je heen! Je staat er mee op en sluit er mee af. Zo hoef jij jouw team niet meer te missen.

Laat een traktatie thuisbezorgen

Ben je jarig, is er een doel bereikt of heb je iets anders te vieren? Blijf trakteren! Veel horecaondernemers bezorgen op dit moment aan huis. Zo verras je je collega’s én je steunt de lokale ondernemers in deze tijd. Wonen je collega’s in de buurt? Zet dan zelf een lekkere traktatie voor de deur! Zolang jij maar voldoende afstand bewaart.

Spreek een vast koffiemomentje af

Spreek elke dag een vast moment af om samen koffie te drinken met het team. Doe dit bijvoorbeeld op een vast tijdstip in de ochtend of in de middag. Even een ander praatje en zo heb je toch nog dat informele moment bij het koffiezetapparaat waar je elkaar ziet en ideeën met elkaar uitwisselt!

Online yogasessie

Binnen bedrijven is er steeds mee aandacht voor een gezonde levensstijl en voldoende beweging en een yogasessie is hier geknipt voor! Yoga zorgt er onder andere voor dat werknemers:

  • Minder last hebben van stress
  • Zich beter kunnen focussen en concentreren
  • Bewuster handelen in plaats van zich te laten leiden door emoties
  • Betere beslissingen maken
  • Creatiever worden en ‘out of de box’ denken

Voor de sportievelingen onder ons is het ook mogelijk om online yogacursussen te volgen. Zeker tijdens lange vergaderingen kan het weleens zo zijn dat je motivatie wegzakt. Plan dan een half uurtje in om gezamenlijk te ontspannen tijdens een yogasessie.

Wellicht is de plaatselijke yogaleraar of -lerares bereid om jullie live te coachen. Of misschien heb je een fanatieke collega die een uitdagende yogasessie wil geven. Is dit niet het geval? Dan zijn er online genoeg filmpjes te vinden om jullie te helpen met een online yogasessie.

Ranking the Stars ‘The Company edition’

Een quiz in een ander jasje! Denk jij álles van je collega’s te weten? Speel dan Ranking the Stars als online bedrijfsuitje. Het doel van dit spel is om je collega’s te rangschikken aan de hand van ongegeneerde vragen. Wie staat er bijvoorbeeld bij jou op nummer één als het gaat om de collega die het vaakst blunders maakt. De lijsten stel je voorafgaande aan de quiz op en deel je tijdens een videosessie!

Tijdens de quiz is het lachen, gieren en brullen wanneer verteld wordt op welke plaats jij door je collega’s wordt gerangschikt. De meest lachwekkende motivaties en verhalen komen boven water en jij leert jouw collega’s nóg beter kennen! Wees gewaarschuwd; iedereen komt aan de beurt, dus jij ook!

Zet een facebookgroep op om dingen in te delen

Heb je net een interessant artikel gelezen? Weet je leuke spelletjes of lekkere recepten? Of heb je tips om efficiënt thuis te werken met partner en kinderen om je heen. Deel het op jullie besloten facebookgroep! Zo kun je elkaar op de hoogte houden, elkaar aan het lachen maken en van elkaar leren.

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha