3 minuten

Studiereis naar Marrakech

Wat het werken bij Pelikaan Groepsreizen nou zo leuk maakt? We mogen zelf ook wel eens op reis! Deze keer was het de beurt aan Eline. Zij werd uitgenodigd om Marrakech en de omgeving te ontdekken. Zo weet zij precies welke plekjes en activiteiten een reis naar Marrakech extra bijzonder maken. Eline vertelt hoe haar studiereis eruitzag…

Dag 1

“Eindelijk was het zover, de studiereis naar Marrakech waar ik al een paar maanden naar uitkeek. Marrakech is een bestemming waar steeds meer vraag naar is. De stad en omgeving hebben enorm veel te bieden, van mooie natuur tot veel cultuur en heerlijk eten. En het is maar 3,5 uur vliegen, in één woord: geweldig!

Aangekomen op de luchthaven in Marokko haalden we eerst een stempel voor in het paspoort en reden daarna direct naar de prachtige Agafay desert. Onderweg hadden we ‘autopech’, maar gelukkig stopte er een vrachtwagen om ons te helpen. De klep ging open en de laadbak van de vrachtwagen was volledig aangekleed in typisch Marokkaanse stijl met kussens en lage tafeltjes. Natuurlijk mocht de traditionele livemuziek niet ontbreken. Wat een start van een geweldige reis!”

Groepsreis marrakech

“Bij ons kamp werden we uitgebreid ontvangen met een lekkere cocktail. Het is echt luxe! Er stonden grote tenten met zelfs een eigen douche en toilet. We genoten van een heerlijk diner. De tafel werd steeds gevuld met lekkere kleine gerechten om te delen, en tussen iedere gang door was er live entertainment. Onder het genot van een heerlijk Marokkaans wijntje, bespeelden wij ook zelf de instrumenten met de gekste petjes op ons hoofd. De locatie was werkelijk prachtig! In het donker sloten we de avond af, genietend van de adembenemende sterrenhemel.”

Dag 2

“Na een heerlijke nachtrust stonden we al om zes uur op om de zonsopgang te zien. Helaas zagen wij hier door de bewolking niet veel van. Hierna legden we een goede bodem, er stonden namelijk een leuke rally op het programma! We splitsen de groep op in drie teams en krijgen een roadbook met opdrachten en een fototoestel. We stappen in de landrovers en beginnen de tour richting het Atlasgebergte. Onderweg zien we het echte leven van de Berbers, en maken we verschillende stops. We doen teambuilding activiteiten, zoals ezel rijden, het opzetten van een berbertent en het maken van traditionele Marokkaanse thee.

Na een lekkere lunch gaan we naar Marrakech, we bezoeken een aantal hotels en checken daarna in bij het Radisson Blu Hotel in het centrum van de stad. Hierna gaan we uiteten en omstreeks middernacht lopen we nog even over het Djeema el Fna plein in het centrum van de stad”

Groepsreis marrakech

Dag 3

“Vandaag staat er een lange dag op het programma. We rijden naar Essaouira, onderweg maken we meerdere tussenstops. In Essaouira bezoeken we een hotel, waarna we gaan lunchen bij een wijngaard.

In de middag staat er weer een hoogtepuntje van deze reis op ons te wachten: we gaan quad rijden over het strand . Wat een gave ervaring! Vanavond eten we bij Dar Soukkar, één van de mooiste locaties voor groepen in Marrakech. We genieten van een 3 gangendiner en typisch Marokkaans entertainment, met onder andere: buikdanseressen en livemuziek.

Groepsreis marrakech

Dag 4

“Tijd om Marrakech te ontdekken! We gaan eerst naar Bahia Palace, één van de highlights van de stad en lunchen heerlijk in een hotel. We eindigen deze middag met een kort bezoek aan de Majorelle Gardens, een botanische tuin in het centrum van de stad. Schitterend!

Het einde van de reis komt in zicht en dat vraagt om een spetterende afsluiter. Met traditionele paarden koetsen worden vanuit het hotel naar het restaurant gebracht, waar we nog eenmaal heerlijk eten, goede livemuziek en eindigen ’s nachts in één van de grootste clubs van Marrakech, met DJ Biggi achter de draaitafels. We dansten tot in de vroege uurtjes…”

Dag 5

“Na een hele korte nacht vlogen we moe, maar voldaan en boordevol nieuwe herinneringen terug naar huis.”

Groepsreis naar Marrakech

Wauw! Een groepsreis naar Marrakech is adembenemend. Ben jij nou benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw groep? Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Geschreven door: Nadine
Meer van Nadine