2 minuten

PV Amuse in Krakau

Personeelsvereniging Amuse (de PV van het Amphia Ziekenhuis in Breda) ging twee keer met een groep van 50 personen naar het mooie Krakau toe. Hoe dat was? Lees wat zij er zelf over vertellen! “We hebben genoten!”

Dag 1: samen op reis!

“We werden met z’n allen vanaf het werk opgehaald met de bus en naar Schiphol gebracht. Het inchecken verliep soepel, dus iedereen had genoeg tijd om nog even rustig wat te eten of te drinken. Bij het vliegveld Katowice werden we opgehaald door de bus die ons ook meteen naar het hotel bracht. Deze trip duurde wel wat lang, met name door de drukte rondom Krakau, maar ach: dat mocht de pret niet drukken!

In het hotel werden we keurig ontvangen door Marlena, tijdens de busreis had ze al contact met ons gezocht via sms, dus we wisten al dat ze er was. Nadat iedereen ingecheckt was, heeft ze ons nog wat extra informatie over Krakau en wat meer uitleg over de excursie naar Auschwitz gegeven, die we op dag 2 zouden gaan doen. Het hotel waar we verbleven was eenvoudig, maar keurig verzorgd en bovendien was het personeel vriendelijk en attent! We hebben iedere ochtend van een goed ontbijt kunnen genieten.”

Dag 2: indrukwekkend Auschwitz

“Op dag 2 stond Auschwitz op het programma. Met bijna heel de groep zijn we afgereisd naar Auschwitz en Birkennau. Wat een indrukwekkende dag was dit. Mede dankzij onze gids Marcin werd dit een dag om nooit meer te vergeten, indrukwekkend, emotioneel, verdrietig, mooi… zijn rust, zijn kennis en zijn gehele voorkomen hebben dit tot een mooie dag gemaakt. Een aanrader.”

Dag 3: gevarieerd Krakau

“Na de enerverende dag Auschwitz, heeft iedereen na het ontbijt zijn eigen plan kunnen trekken. Dit varieerde van wandelen door de stad tot musea bezoeken, fietstochten maken en noem het maar op. Heerlijk in het zonnetje al luisterend naar een muziekje aan de rand van de oude Synagoge…Diverse groepjes zijn erop uit getrokken en ieder op zijn eigen manier de stad bekeken Dde stad is in één woord prachtig! Krakau heeft voor ieder wat wils.”

Dag 4: helaas, weer terug naar huis!

“Helaas, aan alles komt een eind, ook aan deze mooie stedentrip. We hebben genoten, van het begin tot het einde! Mede dankzij de deskundigheid van Manon hebben wij twee heerlijke weekenden gehad! Wat ons betreft zeggen we: tot de volgende keer!”

Ook een groepsreis op maat?

Net als PV Amuse ook een onvergetelijke reis maken met jouw groep? Naar Krakau, of misschien naar een andere bestemming? Alles is mogelijk! Vraag hier vrijblijvend een reisvoorstel aan, en wie weet staat jullie een geweldig avontuur te wachten!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia