2 minuten

Pijnenburg Administratie in Monschau

Pijnenburg administratie reisde met 45 vrolijke mensen naar Monschau. Zij namen daar, als leden van het Europese Gemeenschap van historische Schuttersgilde, deel aan de vergadering met alle Europese leden. Zij maakten mooi van de gelegenheid gebruik om er een mooie groepsreis aan vast te plakken. Miriam vertelt…

Op naar Weidenbach!

“We vertrokken op donderdag met de bus vanuit Eindhoven. Via Urmond reden we naar het mooie Weidenbach. Hier kwamen we rond elf uur aan bij hotel Pappelhof, waar we zeer vriendelijk werden ontvangen door de gastvrouw Margarita. Na de lunch brachten we een bezoek aan de abdij Himmeroord en hebben op het terras heerlijk van het zonnetje genoten. Om de eerste dag af te sluiten, hebben we in het hotel gegeten en werd er nadien fanatiek gebingood. Het bleef nog lang onrustig in Pappelhof…”

Tijd voor het officiële gedeelte

“Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van het officiële gedeelte van het programma. Zo woonden wij een mooie mis in de Pfarrekircke St. Michael bij, waarna een gezellige feestavond gepland stond. Op zaterdag stond de vergadering waar we voor kwamen op de agenda. Na een stevige lunch in Monschau en een bezoek aan de kerstwinkel reden we terug naar Weidenbach. ’s Avonds waren we te gast bij een lokale schutterij in Wallenborn. Deze begeleidde ons eerst naar een koudwatergeiser waarna we met veel enthousiasme een wedstrijd tegen elkaar hebben geschoten. De barbecue was een mooie afsluiter voor deze dag!”

Leven als echte Bourgondiërs

“De zondag gaat de boeken in als een echte Bourgondische dag! Zo gingen we eerst naar Bitburg voor een rondleiding door de bierbrouwerij. Daarna werd een bodem gelegd bij het schnitzelbuffet. Deze konden we wel gebruiken, want na de lunch genoten we van een hele leuke wijnproeverij in de Moezel, waar de wijn rijkelijk vloeide. Het werd een geweldige avond!”

Een geslaagde laatste dag

“Maandagochtend heeft iedereen op eigen gelegenheid Cochem verkend. De een nam een boottocht en de ander bezocht de burcht. Na de lunch bezochten we het wildpark Daun, waar we vele dieren hebben gespot. Ook hebben we het kind in onszelf nog even losgelaten in de schitterende speeltuin die in dit park te vinden is. We sloten de laatste dag af met een heerlijk diner in het hotel Pappelhof.

Groepsreis Monschau

Moe maar voldaan reden we dinsdag terug naar Urmond en Eindhoven. Het waren zes fantastische dagen!”

Ook zin in een groepsreis op maat?

Zoals je kunt lezen was deze groepsreis een daverend succes. Wil jij dit nou ook een keer doen met jouw groep? Vraag dan een reisvoorstel op maat aan!

Geschreven door: Nadine
Meer van Nadine