2 minuten

FIOD in Edinburgh

FIOD (Feesten Is Ons Doel) is met Pelikaan Groepsreizen afgereisd naar Edinburgh. Een leuke bestemming voor een stukje teambuilding en cultuur snuiven. Frans was mee als reisbegeleider en vertelt hoe deze reis is verlopen.

Dag 1

“’s Ochtends vroeg stond de vlucht van Amsterdam naar Edinburgh gepland. De heenreis verliep zonder problemen en na slechts één uur en tien minuten vliegen zetten we voet op Schotse bodem. Vanuit daar was het hotel waar we zouden overnachten ook maar een paar minuutjes lopen, dus we wandelden er gezamenlijk naartoe.

Vanuit het hotel hadden we een transfer naar de stad, waar ik mooi van de tijd gebruik maakte om de groep het een en ander over de stad te vertellen. We schoven aan bij The Doric voor een goede en gezellige lunch. Deze lunch had iedereen wel nodig, want na een uurtje vrije tijd in de stad stond een drie uur durende fietstocht op de planning. De gidsen maakten er een leuke tour van, maar toch bleek het voor sommigen iets te zwaar. Samen met een deel van de groep besloot op het gemak besloot terug te fietsen. Fijn dat iedereen zo’n reis op z’n eigen tempo kan maken. Vrijheid, blijheid!

Het diner van de eerste dag was goed en verliep vlot. Om de dag af te sluiten stond er nog een activiteit op de planning, namelijk de Ghost Tour. De perfecte manier om de stad eens op een andere manier te ontdekken. Hoewel je misschien door de naam anders zou denken, is de tour niet per se heel eng en heeft het ook niet erg veel schrikmomenten. Er werd juist een heel goed verhaal verteld en kom je op bijzondere plekken in de stad. Na deze volle dag keerden we terug naar het hotel waar iedereen zich kon opladen voor de volgende dag.”

Dag 2

“Na een goede nachtrust vulden we onze magen bij het ontbijt waarna we vertrokken naar Edinburgh Castle. Hier wandelden we op eigen gelegenheid wat rond en we bekeken de wissel van de wacht. Aanrader! Hierna had iedereen nog even de mogelijkheid om door Edinburgh te wandelen voordat we aan onze Wiskeytour begonnen. Want wat is een bezoek aan Schotland zonder meer kennis op te doen van de Schotse wiskey?

Na deze tour zat deze groepsreis er toch echt op. We reden terug naar het hotel om de koffers op te halen en daarna door te rijden naar de luchthaven. Op naar huis! Het was een geweldig weekend waar iedereen nog lang van zal kunnen nagenieten.”

Ook met jouw groep een stedentrip maken?

Wat valt er veel te doen hè, in één weekend?! Maar ook als je langer op reis wilt, of naar een andere bestemming ben je bij Pelikaan Groepsreizen aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan, en zit binnen de kortste keren in het buitenland met jouw groep!

Geschreven door: Nadine
Meer van Nadine