4 minuten

Eline & Ruud in Split!

Regelmatig gaat ons team van Pelikaan Groepsreizen nieuwe bestemmingen ontdekken en inspiratie opdoen om samen met jou de leukste reizen te kunnen samenstellen. Deze keer was het de beurt aan Eline en Ruud. De stad Split was een enorme verrassing! Het is een gezellige havenstad met een lange boulevard. Het centrum van de stad is autovrij en is gebouwd in de muren van het voormalig kasteel van de keizer. Dit geeft een warm en knus gevoel. Op iedere hoek van de straat zijn cafés en barretjes om heerlijk te vertoeven.

Waarom moeten jullie Split bezoeken?

Dat is natuurlijk dé vraag waar je antwoord op wilt hebben. We geven je een voorzetje!

  • Op enkele kilometers afstand van de stad kom je in een wereld vol natuur. Je kunt er in dit gebied verschillende activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan Raften, canyoning, een jeepsafari, quad rijden of een hike maken door de bergen. Ideale teambuildingactiviteiten voor het personeel.
  • Als jullie de drukte van de stad willen ontvluchten, ga dan een dag of dagdeel naar een van de vele eilanden in de omgeving. Ze zijn prachtig!
  • Doen jullie het liever wat rustiger aan? Vlucht naar het Unseco stadje Trogir. Aansluitend aan het bezoek is het nationaal park Krka een échte aanrader. Je kunt een verfrissende duik nemen in verschillende meren bij de watervallen.
  • Één van de must-do’s is een stadswandeling of fietstocht maken door het centrum van de stad. Zo leer je de geschiedenis en alle geheimen van de stad kennen!

Ben je benieuwd naar de reis van Ruud & Eline? Lees dan verder!

Personeelsreis Split

Dag 1

De wekker ging heel vroeg. Om half 4 zaten we in de auto onderweg naar Schiphol met, natuurlijk, lekkere worstenbroodjes en een kop koffie.

Aangekomen op de luchthaven in Split werden we warm ontvangen door onze gids Marija. We zijn samen met haar een aantal restaurants en hotels gaan bezoeken en hebben genoten van een lunch aan het water in de zon!

Aan het begin van de avond hebben we een leuke fietstour gedaan door de stad. Door de uitleg van onze Nederlandssprekende gids kwamen we erachter hoeveel geschiedenis en cultuur zich in deze stad schuilhoudt. We waren verkocht!

Dag 2

Vandaag zijn we het water opgegaan en maakte we een boottocht langs verschillende eilanden. De tocht was met een speedboot, en dat was heel tof!

Tijdens de boottocht genoten we van het panoramische uitzicht op Split en de omgeving.

We hebben heerlijk geluncht in Trogir: een stad die volledig beschermd is door Unesco.

Daarnaast zijn we gestopt bij de Blue Lagoon. In de zomermaanden kun je hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Je kunt er heerlijk genieten van een ontspannende dag aan zee.

Personeelsreis split

Dag 3

De wekker ging wederom vroeg. We hebben de huurauto opgehaald om het binnenland van Koatië te ontdekken. We reden eerst naar Trogir, waar we nog enkele hostels bezochten. Hierna kwamen we bij het hoogtepunt van onze reis: het Krka National Park.

Het Krka National Park werd genoemd naar de rivier die erdoorheen stroomt. Het is een heel mooi nationaal park met een groot gebied van watervallen waar je in de zomer ook nog eens kunt zwemmen.

We vervolgen onze weg door het binnenland langs verschillende kleine dorpjes en genieten van het prachtige uitzicht.

Personeelsreis split

Dag 4

In de ochtend hebben we kort het Marjan Park bezocht. Dit park staat ook wel bekend als “de longen van de stad”. Veel bewoners gaan hier in het weekend hardlopen, wandelen en even tot rust komen.

Het bos van het Marjan park met de bekende Marjan Hill is een van de beroemde pareltjes van Split. Het is mogelijk om hier een wandeling te maken, maar er zijn ook tal van andere leuke activiteiten zoals hiken met een gids of suppen!

Iets voor jullie?

Wil jij meer weten over Split? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij maken samen met jou een reis op maat! Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op!

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha