3 minuten

Dit bedrijf ging naar Marrakech

Na een half uur aan de telefoon te hebben gehangen met Renate van Munnik Brandadvies, is één ding ons wel duidelijk geworden: Pelikaan heeft er een ambassadeur bij! “Iedereen viel van de ene ‘oeh!’ en ‘ah!’ in de andere. Het programma zat echt geweldig in elkaar. Er zat genoeg ruimte tussen de excursies, we genoten van diners op geweldige locaties en hadden ook nog eens een leuke gids bij ons. Er was eigenlijk niets wat niet aan de verwachtingen voldeed. Alles is vlekkeloos verlopen en we kijken terug op een prachtige reis.”

Compleet in de watten gelegd

“Al vanaf het moment dat we op de luchthaven van Marrakech aankwamen, werden we in de watten gelegd. Iedereen is hier super gastvrij en vriendelijk, en overal staan de mensen voor je klaar. De Nederlandse gids wist ons alles te vertellen over Marokko. Hij was vroeger leraar geweest en dat merkte je wel. Hij was soms wat aan de strenge kant, we mochten bijvoorbeeld nergens lang blijven hangen om overal foto’s van te maken. Daar moesten we even aan wennen, maar de gids heeft daardoor wel een geweldige bijdrage geleverd aan het programma.

Als je in Marrakech bent, dan moet je echt naar een Riad gaan. Dat is een traditioneel Marokkaans huis of paleis. De Riad waar wij verbleven had mooie kamers en zeer gastvrij personeel. Het was hier wel redelijk gehorig, vooral door feestgangers die om 03.00 uur ‘s nachts thuiskwamen – maar ook dat hoort er soms bij als je op reis bent. Het eten dat hier geserveerd werd maakte gelukkig een hoop goed. We hebben zitten smullen!”

Van Riad naar Hamam

“Als je in Marokko bent, dan mag een Hamam niet ontbreken. En ja hoor, het bezoek was een schot in de roos. Iedereen dacht na scrub dat het al klaar was, maar toen volgde de massage nog. De dames hebben het hele winkeltje leeg gekocht om zo thuis een mini-Hamam te kunnen maken. Het was wel fijn dat de mannen en vrouwen uit onze groep niet gemixt werden, want van de badkleding bleef weinig over tijdens de massage. Even uitkijken dus, als je met collega’s bent… 😉”

Het hoogtepunt van de reis

“Helemaal zen en ontspannen werden we de derde dag met een 4×4 voertuig opgehaald voor een dagtocht naar de Agafay woestijn. Dit was zowel letterlijk als figuurlijk het hoogtepunt van onze reis. De chauffeur was een echte berber en sprak redelijk goed Engels. Hij was niet zo spraakzaam als de andere gids, maar wist al onze vragen te beantwoorden. Hij stopte op de meest mooie plekken en we hebben nog een stuk off road gereden. De overnachting in de tenten was echt glamping! Dit was zó luxe! Tegels in de tent, een stortdouche en zelfs een wc die gewoon doorspoelde. En dat midden in de woestijn… Helemaal geweldig!”

Kookcursus mét diploma

“Alsof we nog niet genoeg leuks hadden gedaan, was er de laatste ochtend nog tijd vrijgemaakt voor een kookcursus gedaan. Als we deze konden beoordelen, dan zouden we die minimaal 6 van de 5 sterren geven 😉 Iedereen hing aan de lippen van de gastvrije Marokkaanse dame die vlekkeloos Engels sprak. We hebben geweldige gerechten gemaakt. De kookschool was supermodern met een scherm op je blad waarop je de kok kon volgen. Daarnaast liep er nog iemand rond met een headset die je ter plekke tips en tricks kon geven. We hebben allemaal nog een diploma gekregen die nu natuurlijk overal door kantoor op zijn gehangen.”

Tot slot: onze complimenten

Al met al kijken we terug op echt een fantastische reis. De groep onderling heeft het ook heel leuk gehad. De sfeer was ongedwongen en iedereen ontdooide al naar een paar uur in het land. Iedereen had bepaalde verwachtingen, niet altijd positief, maar heeft dit allemaal bij moeten stellen. Allemaal hebben we een geweldige reis gehad en ze hebben geen negatief woord gehoord. Er gingen gelijk al geluiden op om dit veel vaker te doen! Daarnaast nog onze complimenten aan Pelikaan Groepsreizen. We zijn echt super tevreden over de service die jullie hebben geleverd en deze prachtige reis die jullie in elkaar hebben gezet. We zijn echt onwijs blij en dat gaat nog heel lang duren!

Ook een groepsreis op maat?

Heb jij na het lezen van dit verslag ook wel zin in een groepsreisje naar een Marrakech, of ben je benieuwd naar welke andere mogelijkheden er zijn voor een reis of activiteit met jouw groep? We helpen je graag om het onvergetelijk te maken! Vraag hier geheel vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia