3 minuten

De Eigentijdse Vrouwen uit Alkmaar in Engeland!

Een groep met 34 Eigentijdse Vrouwen uit Alkmaar (EVA) vertrok met Pelikaan Groepsreizen naar Engeland. Daar genoten zij samen van al het moois dat het land te bieden heeft. Uiteraard werden de bezoekjes aan de vele kastelen, tuinen en kathedralen niet overgeslagen. “Het was een erg geslaagde week”, vertelt Loes van EVA.

Dag 1: vanuit Calais naar Engeland

“Deze dag stond in het teken van de reis naar Engeland. We vertrokken ’s ochtends vanuit Alkmaar naar Calais waar we de oversteek naar Engeland maakten. In de luxe touringcar, met Frans als chauffeur. Hij was erg behulpzaam en wist veel te vertellen over de omgeving, dus dit was een zeer plezierige reis naar onze eindbestemming Worthing! We verbleven hier in een oud familiehotel met ruime kamers en authentieke smalle gangetjes. We schoven lekker aan voor het diner en genoten van onze eerste welverdiende nachtrust.”

Dag 2: Hever Castle

“Na een zeer uitgebreid en lekker ontbijt vertrokken wij naar onze eerste stop: Hever Castle. Het was in één woord: prachtig! De tuinen waren om door een ringetje te halen, waardoor iedereen vol positiviteit weer terug de bus in stapte. Omdat we een lange eerste dag hadden, wilden we de tweede dag niet zo’n lang programma. De meeste dames gingen daarna lekker naar de boulevard en het strand, om daar van de zon te genieten. ”

Dag 3 & 4: een uitstapje naar Isle of Wight

“Na een ontspannen derde dag, met een bezoek aan Arundel en Leonardslee Garden, waren we op dag 4 weer helemaal klaar voor een goed gevulde dag! Dat kwam goed uit, want we vertrokken naar de Isle of Wight. Hier stond een bezoek aan het voormalige vakantiehuis van Queen Victoria en Prince Albert op de planning. Osbourne House was alles wat we verwachtten en meer! Vele kamers waren nog intact, waardoor we een goed beeld kregen van hoe ze daar destijds leefden. Na dit bezoek verkenden we de rest van het eiland en stapten ’s avonds moe maar voldaan ons bed in.”

Dag 5: op naar de hoofdstad!

“Op naar Londen! Uiteraard mocht de Engelse hoofdstad tijdens deze reis niet gemist worden. Frans leidde ons met de bus langs alle hoogtepunten van de stad, maar wat was het druk! Desondanks hebben we genoten van al het moois dat Londen te bieden heeft.”

Dag 6: een bijzondere ervaring

“Deze dag hebben we gevuld met het bezoeken van de stad Windsor waar natuurlijk een bezoek aan Windsor Castle niet uit kon blijven. We wilden eigenlijk graag de kapel bezoeken, maar die was precies op deze dag gesloten. Helaas! Toch was er voor een aantal van de dames nog een geluk bij een ongeluk. Zij mochten aansluiten bij de dienst waarbij verschillende kindjes gedoopt werden. Heel bijzonder!”

Dag 7: prachtige paleizen

“Het laatste paleis van deze week: Hampton Court Palace. Het was heel groot en we raakten hier maar niet uitgekeken. En die tuinen… Machtig! We vervolgden onze reis naar Canterbury, waar we voor het eerst deze week in een ander hotel overnachtten. We hebben geslapen als een roos!”

Dag 8: vol herinneringen terug naar huis!

“De laatste dag brak alweer aan en dus brachten we nog een bezoek aan Canterbury en daarbij natuurlijk de kathedraal die hier te vinden is. We waren allemaal erg benieuwd naar het schitterende gewelf in deze kathedraal, maar helaas stond deze in de steigers. Dit kon de pret van deze schitterende week gelukkig niet drukken. Na de lunch stapten we terug te bus in en begonnen we onze tocht terug naar Nederland. We sloten af met een afscheidsdiner, waar we alle mooie herinneringen van deze reis meteen besproken hebben. Het was fantastisch!”

Groepsreis naar Engeland?

Wat hebben de dames van EVA een mooie reis gemaakt, hè? Wil jij nou ook eens met jouw groep cultuur snuiven? Dat kan! Vraag een reisvoorstel op maat aan, en wij zorgen voor een passend en persoonlijk aanbod.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia