4 minuten

Bachkoor Brabant in Noord-Duitsland

Een Bachkoor dat op zoek is naar een specifieke reis. Het moest een reis zijn met verschillende steden die in relatie staan tot J.S. Bach of iemand die in zijn leven belangrijk is geweest. Daar weten wij, Pelikaan Groepsreizen, wel raad mee! Het koor is op reis geweest naar enkele Hanzesteden in Noord-Duitsland.

Groep koorreis

Daar gaan we!

“We vertrekken om 8 uur vanuit Breda en komen in Lübeck aan met een flinke vertraging. Wát een werkzaamheden en drukte op de Duitse wegen! En het is ook nog eens de woensdag voor Hemelvaart, waardoor ook half Duitsland onderweg is voor een lang weekend weg. Gelukkig is onze chauffeur Olaf één en al rust en regelt vanuit de bus dat het afgesproken restaurant in Lübeck op ons wacht. Het restaurant heeft ook 2 uur na de verwachte aankomsttijd nog een maaltijd voor ons klaar staan.”

Optreden in Lübeck

“De dag erna staan er twee optredens voor ons gepland. Het eerste optreden vindt plaats in de Marienkirche en het tweede optreden in de Dom zu Lübeck. Tussen de optredens door en na afloop hebben we genoeg tijd om Lübeck te ontdekken. Wat een leuke stad met het historische centrum als een eiland tussen de rivieren.”

Een heerlijke vrije dag

“Vrijdag hebben we vrij en Olaf zet ons af vlakbij het Rathaus van Hamburg. We gaan in groepjes uit elkaar. De een maakt een rondvaart door de havens, de ander gaat naar een museum. Ook zijn er groepsleden die gaan winkelen of uitrusten op een terras. Het leuke is dat je in zo’n wereldstad als Hamburg af en toe een koorzanger tegenkomt en ervaringen met elkaar uitwisselt.”

Het prachtige Lünenburg

“Op dag 4 brengen we een bliksembezoek aan Lüneburg. In de ochtend hebben we een optreden en ’s middags zijn we vrij. Lüneburg is een prachtig stadje met veel terrassen, kerken, historische panden en winkeltjes. Het bezoek is eigenlijk iets te kort, dus daar komen we nog weleens voor terug. ’s Middags zijn we terug in Lübeck en is er vrije tijd om door de stad te slenteren, een biertje te drinken, een tukje te doen in het hotel, te eten of een museum te bezoeken. Genoeg te doen dus!”

Wát een belevenis!

Het is alweer zondag..  Deze dag beginnen we met een bijdrage aan de Gottesdienst in de St. Michaeliskirche in Hamburg. Voor deze gelegenheid zijn we allemaal vroeg uit de veren. Het hotel vervroegt zelfs het ontbijt voor ons. Na het ontbijt stappen we de bus in. Op naar Hamburg! Vandaag wordt het boven de 25 graden, dus we nemen luchtige zomerjurkjes en korte broeken mee voor na de dienst. Wát een belevenis om in de Michel, zoals de Hamburgers de kerk noemen, te mogen zingen in samenwerking met de organist van de kerk. Hier zullen we nog lang over napraten.”

“In de middag hebben we mogen zingen in de St. Katharinenkirche. We zingen er prachtig, vol van alle indrukken.”

Koorreis

Een heerlijke afsluiter

“Helaas is de laatste dag van onze reis aangebroken: de terugreis naar Breda. We maken een tussenstop in Bremen om daar tijdens het Mittagsgebet in de Sankt Petri Dom te zingen en een heel inspirerende dominee te horen spreken. Natuurlijk gaan we allemaal op de foto bij de Bremer Stadsmuzikanten en dwalen we even door de straatjes van het Schnoor Viertel.”

“De laatste stop voor thuiskomst is in Hoenderloo voor het afscheidsdiner. Heerlijk eten, ook voor de mensen met een dieet is alles in orde. Een mooi moment om elkaar te bedanken en een fijne zomer toe te wensen. Tot de volgende reis!”

“Pelikaan Groepsreizen regelde voor ons het hotel (Excelsior in Lübeck), het busvervoer (zeer veel dank aan onze chauffeur Olaf!), en een diner op de eerste en de laatste avond. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Benieuwd wat onze reisspecialisten voor jou kunnen doen?

Wil jij ook eens met jouw vereniging op reis? Wij kunnen je helpen! Pelikaan Groepsreizen maakt reizen op maat en echt álles daarin is mogelijk. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op!

 

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha