4 minuten

Ontdek bijzondere Franse steden

In deze steden moet je een croissant eten

“Een croissant is een Frans broodje van bladerdeeg. Het deeg wordt voor het bakken in de vorm van een halve maan gerold. Het Franse woord croissant betekent in het Nederlands ‘wassende maan’, of halve maan.”

Frankrijk heeft ontzettend veel mooie steden die de moeite waard zijn voor een weekendje weg of stedentrip met het bedrijf. Parijs kennen we, maar hebben jullie Lyon, Straatsburg, Metz of de Reims al eens ontdekt? Frankrijk heeft ontzettend veel te bieden én is relatief makkelijk aan te reizen. We zetten de steden waar je een luchtige croissant kunt eten, even voor je op een rij.

Frankrijk ontdekken | Pelikaan Groepsreizen

Metz

Een kleine, maar ontzettend mooie bestemming voor een stedentrip met jullie bedrijf. Gracieus, bourgondisch en uniek. In de stad vind je ontzettend veel kunst, restaurants met Michelin-sterren en tientallen gezellige terrasjes. Het prachtige oude stadscentrum, de groene rivierbeddingen en de majestueuze Kathedraal Saint-Etienne staan garant voor een geslaagde groepsreis met het bedrijf.

P.S. Naast de kathedraal vind je de oude overdekte markt van Metz. Je smult hier van heerlijke kazen, vleeswaren en wijn. En allemaal uit de streek!

Frankrijk ontdekken | Pelikaan Groepsreizen

Lyon

Gaan jullie voor gemak? Een stedentrip naar Lyon is altijd een goede keus. Door middel van een culinaire fietstocht leer je de stad snel kennen én geniet je tegelijkertijd van alle lekkernijen die de stad te bieden heeft. Ontdek de bekende bezienswaardigheden en maak een pitstop voor een zalige proeverij. Lyon is echt een stad om buiten te beleven, dus goed weer is wel zo fijn.

Frankrijk ontdekken | Pelikaan Groepsreizen

Reims

Een bezoek aan Reims is eigenlijk altijd een goed idee. Er zijn genoeg musea en bezienswaardigheden in deze stad te vinden. De kathedraal van Reims is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de stad. Je kijkt je ogen uit! De stad ligt in het hart van de Champagnestreek, dus een bezoek aan één van de champagnehuizen mag zéker niet ontbreken. Cheers!

Frankrijk ontdekken | Pelikaan Groepsreizen

Straatsburg

Houden jullie van art nouveau, historie en een knap staaltje architectuur? Straatsburg is hét onontdekte pareltje van Frankrijk.  Deze Franse stad ligt lekker dicht bij de grens en is zeker de moeite waard om te ontdekken! In het voorjaar is het hier goed toeven, maar ook tijdens de kerstperiode is deze stad écht een plaatje.

P.S. Wist je dat Straatsburg één van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld is? Een fietstour door deze stad kan dus zeker niet ontbreken!

Frankrijk ontdekken | Pelikaan Groepsreizen

De Franse steden iets voor jullie?

Wij houden van de Franse steden! Wil jij met je team één van deze Franse steden ontdekken? Of heb je een andere bestemming in gedachten? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel bij ons aan en ontdek de mogelijkheden (want die zijn eindeloos).

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha