4 minuten

Op jubileumreis naar Lissabon met Keukencentrum Berkers

Lissabon is de laatste paar jaar uitgegroeid tot een populaire zonnige bestemming voor een groepsreis en dat snappen wij heel goed! De diversiteit met tal van leuke bezienswaardigheden binnen én buiten de stad, maakt het de perfecte bestemming voor een leuke jubileumreis. En dat stond dan ook op de planning voor alle collega’s van Keukencentrum Berkers! Collega Mandy ging mee als reisbegeleiding om ervoor te zorgen dat de groep onbezorgd op reis is en vertelt je graag meer over de jubileumreis naar Lissabon.

Dag 1 | Op naar Lissabon

Donderdagmiddag was het eindelijk zo ver en vertrok ik samen met het personeel van Keukencentrum Berkers vanuit het regenachtige Nederland naar het zonnige Lissabon. Alles verliep voorspoedig en bij aankomst stond de transfer al op ons te wachten. Met 26 graden op de meter vertrokken we naar ons unieke hotel, Mama Shelter, nabij het centrum van Lissabon. We frissen ons even op om vervolgens heerlijk te eten bij een nabijgelegen restaurant dat ons Portugese tapas serveert. Na het diner keren we terug naar het hotel waarna een aantal collega’s nog een laatste drankje doen en anderen zich terug trekken naar de kamer voor de eerste nacht.

mama Shelter

Dag 2 | Iconische tram 28

Op vrijdag staat er voor de ochtend een fietstour gepland om de stad beter te leren kennen. En wie Lissabon kent, weet dat het er nogal heuvelachtig is. Gelukkig weet onze tourguide Gerard hier wel raad mee! Zo is de route die we rijden voornamelijk bergafwaarts of gewoon vlak zoals het stuk langs de rivier de Taag. Tijdens de fietstour laat Gerard alle leuke plekjes zien voor de komende avonden en nachten.

Van al dat fietsen krijg je natuurlijk wel dorst en trek, maar daar had Gerard iets op bedacht! De fietstour eindigde namelijk vlakbij Time Out Market, een grote foodhall met voor ieder wat wils. Hier ontvangt iedereen een kaart met tegoed om bij de verschillende foodcourts wat te eten en drinken.

Na de lunch worden we per transfer naar onze privé tram gebracht. Deze tram rijdt dezelfde route als de populaire tram 28. Vanuit deze tram heb je uitzicht op de mooiste plekjes in Lissabon! Na de tramtour, die iets meer dan een uur duurde, lopen we gezamenlijk terug naar het hotel om ons even op te frissen voor het diner.

Het diner vindt plaats bij Pharmacia. En het is zoals het klinkt: een restaurant ingericht als een apotheek! Het eten wordt ook hier weer in tapasvorm geserveerd, heerlijk! We sluiten af met een drankje op het terras en vertrekken daarna weer per transfer naar 0ns hotel waar iedereen vervolgens zijn eigen plan trekt.

tram 28

Dag 3 | Met een jeep door de omgeving

Op de een na laatste dag staat er een jeeptour inclusief wijnproeverij en lunch op de planning! De chauffeurs rijden ons langs de mooiste plekken rondom Lissabon: Cascais, Cabo Da Roca en off-road door de gebergte richting Sintra. Een bijzondere ervaring en enorm tof om te doen met je personeel tijdens een jubileumreis naar Lissabon! Eenmaal op locatie, bij de wijnproeverij, krijgen we echte streekwijnen om te proeven, heerlijk! Na deze korte stop rijden we door naar de lunchlocatie, waar we een driegangendiner krijgen geserveerd.

Vervolgens hadden we wat vrije tijd in Sintra om wat souvenirs in te slaan en was het tijd om weer langzaamaan richting Lissabon te rijden, waar we onderweg nog een keer off-road gaan. En dat ging niet zonder slag of stoot! Door een omgevallen boom was de weg versperd en moest er teamwerk aan te pas komen om weer verder te kunnen. Na deze hindernis kunnen we veilig doorrijden richting Lissabon. Nog even langs het hotel om ons klaar te maken voor het laatste diner van de jubileumreis.

Dit was een avond om niet snel te vergeten met een diner zoals je ze nergens anders ziet! Tussen elke gang een prachtig Portugees gezang door een traditionele zangeres en de ober. Een ideaal diner voor echte cultuurliefhebbers!

reisverslag Lissabon

Dag 4 | Alweer de laatste dag

De laatste dag staat voornamelijk uit vrije besteding. Uitchecken hoefde pas om 12.00 uur, waar een aantal deelnemers ook heerlijk gebruik van maakten, en geef ze eens ongelijk! Daarnaast waren een aantal deelnemers al vroeg op pad om de markt te bezoeken en de laatste souvenirs in te slaan.

Om 15.00 uur verzamelen we weer met z’n allen en staat onze transfer klaar om ons terug te brengen naar het vliegveld. De terugreis verliep voorspoedig en we nemen met een positief gevoel afscheid van elkaar op Eindhoven Airport. Het was een geslaagde jubileums reis!

jubileumreis Lissabon

Keukencentrum Berkers aan het woord

“ We zijn weer terug van een fantastisch weekend Lissabon! Alles was super geregeld en complimenten aan Mandy in het bijzonder. Zo lief en behulpzaam en niks is te veel, super! Iedereen, maar dan ook iedereen heeft er erg van genoten en ook het weer kon niet beter. “

Wil jij ook graag jouw personeel verrassen met een jubileumreis naar Lissabon?

Lijkt het jou ook leuk om met een jeep door de omgeving van Lissabon off-road te scheuren of met een privé tram alle hoogtepunten van de stad Lissabon te zien? Dit zijn slechts enkele activiteiten die we voor jou kunnen regelen. Benieuwd naar de andere mogelijkheden voor een jubileumreis naar Lissabon? Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan!

 

Geschreven door: Vera
Meer van Vera