2 minuten

Het effect van personeelsreizen op de werkvloer

Zonder tevreden personeel, geen geoliede organisatie. Het is niet alleen belangrijk dat je collega’s op individuele basis gelukkig en tevreden zijn; ook goede onderlinge banden tussen werknemers zijn een absolute must. Dit ligt immers ten grondslag aan een prettige samenwerking, wat weer ten goede komt van je bedrijfsresultaten. Zorg daarom goed voor je personeel en investeer in een stukje teambuilding. Doe je dit tijdens een groepsreis, dan pluk jij daar de vruchten van!

Teambuilding: de voordelen

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat teambuilding effectief is voor de bedrijfsprestaties. Zeker in groepen met meer dan vijf leden, wordt het effect van teambuilding duidelijk merkbaar. Door aandacht te schenken aan teambuilding, versterk je de onderlinge samenwerking en creëer je een ontspannen sfeer. Dat laatste doe je extra, door teambuilding te verweven in een omgeving die anders is dan gewoonlijk.

Waarom een personeelsreis?

Je personeel mag best een keer in de watten worden gelegd, toch? Hoe duidelijker is dat jij moeite doet voor je personeel, des te groter de kans dat ze dat ook voor jou doen. Motivatie en waardering zijn immers de sleutel tot succes. Inderdaad, je kunt ook ‘gewoon op de werkvloer’ aandacht schenken aan teambuilding. Maar op reis is het gewoonweg veel en véél leuker! Wij maken jouw personeelsreis volledig op maat, zodat alle facetten die voor jou belangrijk zijn worden gehighlight. Geen standaard trainingen, maar een uniek dagprogramma toegespitst op het karakter van jouw team(s) en de doelstellingen van jouw organisatie. Bevat jouw personeelsreis een gezonde dosis teambuilding, dan zou je zomaar eens het volgende kunnen merken:

  • De algehele prestaties verbeteren
  • Problemen worden beter in kaart gebracht
  • Conflicten verminderen
  • Het kritisch denkvermogen bevordert
  • Rollen en taken van teamleden worden helderder
  • Het stellen van haalbare, concrete doelen wordt haalbaarder
  • Teams zijn in staat om taakgerelateerde problemen op te lossen

Laat jouw team profiteren!

Kortom: teambuilding levert niet alleen voordelen op voor de organisatie, maar ook voor individuen en hun persoonlijke ontwikkeling. Voeg een stukje vrije tijd toe aan je groepsreis, en je slaat twee vliegen in één klap. Zo wordt die personeelsreis er een om nooit meer te vergeten – maar ook eentje die voor altijd merkbaar is op de werkvloer. Wij denken graag mee over een passende reis. Vraag hier je reisvoorstel aan op maat.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia