5 minuten

De schoonheid van Malta & Gozo

Leer de eilanden kennen via verschillende activiteiten! Onze collega Ad heeft op een luxe wijze Malta en Gozo mogen ontdekken. Het zijn allebei charmante eilanden met ieder eigen schoonheden. De eilanden zijn de perfecte combinatie om heerlijk te vertoeven tijdens een personeelsreis.

Warm welkom

Na 2,5 uur vliegen landden we op de luchthaven van Malta. Voor de aankomsthal stond een viertal BMW’s met privéchauffeur gereed voor een snelle transfer naar het Westin Dragonara Resort in St. Julian’s. Ook daar stond een welkomstcomité ons op te wachten met een lekkere bubbel en tafels vol koude en warme snacks.

Een drukke dag

De volgende ochtend werd door de opkomst van de zon duidelijk hoe mooi het resort gelegen was aan de zee met grote, wuivende palmen. Het ontbijt had wat tijd nodig, want het was enorm uitgebreid!

Een typisch Maltees bootje in de bekende felle kleuren lag op ons te wachten. Hij bracht ons naar Valetta: de hoofdstad van Malta. Bij aankomst in de haven van Valetta werden de verdedigingswerken, kathedralen en koepels van de stad zichtbaar. Een goede en duidelijk Engelssprekende gids leidde ons rond door een deel van de stad. De rest van de stad hebben we ontdekt op een leuke en prettige manier, namelijk via een Segwaytour. Na de tour barstte de hemel open en staken we met een ander typisch Maltees gondeltje de haven over waar we gezamenlijk hebben geluncht.

Reis Malta

’s Middags hebben we de Three Cities bezocht. De Three Cities is de overkoepelende naam voor de drie steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa. De steden geven je een interessant inzicht in Malta en de geschiedenis van de eilanden. Als bezoeker maak je kennis met het authentieke eilandleven van Malta. Het is een mooi gedeelte van de stad, ook weer met bijzondere gebouwen en kerken. Wist je dat Malta net zo veel kerken heeft als het aantal dagen in een jaar?!

We hebben de Drie Steden bezocht door middel van The Rolling Geeks. Dit zijn leuke golfkarretjes met technische snufjes, waardoor het een extra leuke tour werd.

Reis Malta

We wisten dat we ‘s avonds naar de Mdina zouden gaan voor het diner. De prachtige oldtimers mét privéchauffeur én politiebegeleiding waren een verrassing! Mdina is de oude hoofdstad van Malta met mooie, historische bezienswaardigheden. Zeker ’s avonds als alles verlicht is, is het er prachtig. We belandden bij een grote kathedraal. De deuren gingen automatisch open en daar stond, speciaal voor ons, een operazangers het Ave Maria te galmen. Fantastisch! De locatie was volledig opgefleurd met bloemen en honderden kaarsjes. Het gaf je een erg romantisch en warm gevoel.

Voor het diner zijn we naar een Relais & Chateaux hotel gelopen. De presidentiële suite was omgetoverd tot dinerlocatie in klein comité. Het was een mooie avond!

Reis Malta

Op naar Gozo

Dag 3 begon weer met een uitgebreid ontbijt en dat was maar goed ook. De maag werd tamelijk op de proef gesteld tijdens een wilde bootrace naar het eiland Gozo. Bij aankomst op Gozo zagen we de kleurrijke TukTuks al voor ons klaarstaan. Er was een leuke iPad Challenge met TukTuks uitgezet, waardoor je spelenderwijs het eiland leert kennen.

Op de rotsplateaus en direct bij de grotten onder de kustlijn was een heerlijke lunch voorbereid, volledig met gedekte tafels en loungebanken. Drank en hapjes waren ruimschoots aanwezig en er werd zelfs een enorme pan paella gefikst door de MasterChef. Ook weer heel bijzonder en onverwachts! We hebben ons heerlijk vermaakt.

Het diner werd georganiseerd bij het bekende Ta Frenc restaurant.

Reis Malta

De laatste dag

De laatste dag stond voor de deur. We namen de ferry terug naar Malta en er stond een minivan op ons te wachten voor de doorreis naar Valetta. We sloten af met een heerlijke lunch met ‘to-share’ hapjes in een chique mannenhuis. Doordat we gezellig aan het eten waren met een wijntje in de hand, kwamen we bijna te laat voor de vlucht!  Het was een top reis en we hebben op een bijzondere manier kennis kunnen maken met deze pareltjes in de zuidelijke Middellandse Zee.

Op zoek naar een bijzondere bestemming?

Malta in combinatie met het eiland Gozo is de perfecte bestemming voor jullie groepsreis! Wil je meer weten over Malta & Gozo of wil je een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op! Naast Malta hebben we nog andere toffe personeelsreizen. Wat dacht je van cultuur snuiven in Rome, Barcelona of Krakau?

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha