6

Het coronavirus

[Update 14/05/2020] Alle reizen worden tot en met 18 juni worden op verzoek van het ANVR geannuleerd. Wij nemen contact op met de klanten.

[Update 22/04/2020] De eerste vouchers zijn de deur uitgegaan!

[Update 30/03/2020] Er is besloten om alle reizen met een vertrekdatum tot en met 31 mei te annuleren. Klanten die met ons reizen en vóór deze datum vertrekken worden persoonlijk geïnformeerd. Omdat wij aangesloten zijn bij het SGR en het SGRZ blijf je over het deel dat je betaald hebt verzekerd. Ook wij gaan werken met een voucher. Deze voucher verstrekken we zo snel mogelijk!

Waarom een coronavoucher?

Reisbrancheorganisaties ANVR en SGR zijn met het initiatief gekomen om reisorganisaties de mogelijkheid te bieden een coronavoucher te verstrekken aan reizigers wiens reis geannuleerd is door het coronavirus. Het uitgeven van een coronavoucher is voor zowel de reisorganisatie als voor de reiziger voordelig. Zij zeggen hierover het volgende:

”Reisorganisaties hebben nu te maken met annulering op grote schaal, terwijl zij voor deze reizen al verschillende betalingen hebben gedaan aan bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappijen en hotels. En omdat er nu weinig tot geen boekingen gemaakt worden, raken reisorganisaties snel door hun middelen heen. Zou dit nog lang doorgaan, dan kunnen reisorganisaties niet meer voldoen aan de verplichtingen en zouden zij financieel onvermogen aan moeten vragen bij het garantiefonds SGR. Reisorganisaties geven daarom in plaats van geld, de coronavoucher mét SGR-garantie uit. Zo blijft de organisatie bestaan en kan jij met de voucher later een nieuwe vakantie boeken.”

We denken graag met je mee over je reis, maar vragen je nogmaals om je vertrouwen. Wij nemen contact met jou op!

Algemeen

Omdat het coronavirus nu ook in Europa opduikt, hebben wij de meest gestelde vragen voor jullie op een rijtje gezet.

Kan ik met mijn groep op reis naar het buitenland?
Het advies is per regio of land verschillend. Wij adviseren hierbij het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. De situatie wijzigt regelmatig.

Ik wil mijn reis kosteloos annuleren, kan dat?
In principe kun je je reis niet kosteloos annuleren. Wij houden het advies van Buitenlandse zaken nauwlettend in de gaten. Geldt er 3 dagen voor vertrek op plaats van bestemming een negatief reisadvies (code rood) dan kun je een reis kosteloos annuleren. Bij code oranje doen we er alles aan om zo coulant mogelijk te zijn. Het advies van Buitenlandse zaken wijzigt regelmatig. Hou hiervoor onze update in de gaten.

Hoe zit het met mijn annuleringsverzekering als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?
Dat hangt af van het type verzekering. Bekijk hier welke situatie voor jou geldt.

Wat als ik reis naar een geel aangemerkte bestemming door het Ministerie van Buitenlandse Zaken?
We raden je aan om opmerkzaam te zijn en de adviezen van het RIVM op te volgen. Wij willen je graag als advies meegeven om je handen te wassen (20 seconden aan alle zijden) na contact en om te niezen in de holte van je elleboog. Je kunt in het geval van code geel de reis alleen annuleren tegen de geldende annuleringsvoorwaarden. Ook de kleurcodes per land wijzigt regelmatig. Hou de update en het RIVM goed in de gaten.

Moet ik wachten met het boeken van een nieuwe reis?

Uiteraard kun je bij ons gewoon een offerte opvragen om te sparren over een nieuwe reis. Houd de veiligheidsrisico’s per land hier goed in de gaten.

Het duurt nog even voordat ik op reis ga, maar wat als tegen die tijd op plaats van bestemming het coronavirus heerst?
Pelikaan Groepsreizen begrijpt maar al te goed dat je je hierom zorgen maakt. Het reisadvies en de regelmaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn leidend. Ons team neemt in geval van belangrijke wijzigingen, op volgorde van vertrekdatum, contact met je op. Hou onze update in de gaten voor actuele informatie.

Tot slot

We doen ons uiterste best om dit artikel up-to-date te houden. Ons doel is om jou zo goedmogelijk te informeren over de huidige stand van zaken rondom het coronavirus. Mocht je toch nog vragen over het coronavirus hebben, raadpleeg dan de websites van het RIVMANVR of van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor hele urgente vragen kun je ons bereiken via onze contactkanalen. We proberen je zo spoedig mogelijk te woord te staan.

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha