3 minuten

Bedrijfsuitje WKR: hoe zit dat precies?

In de werkkostenregeling (WKR) staan alle regels en wetten rondom vergoedingen en verstrekkingen aan je werknemers. Kort samengevat staat daar het volgende in (even goed opletten). Als bedrijf of organisatie mag je maximaal 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan bepaalde vergoedingen en verstrekkingen. Dit zijn zaken als kerstpakketten, etentjes, een fiets, personeelsfeesten en bedrijfsuitjes. Deze moeten ook in de administratie worden opgenomen als eindheffingsloon. Komen deze kosten boven de 1,2% uit, dan betaal je als werkgever 80% belasting over de vergoedingen.

Volg je het nog? De ruimte binnen de WKR voor alle vergoedingen is met 1,2% dus maar klein en je betaalt vanzelfsprekend liever niet te veel belasting. Het is dus interessanter om jullie bedrijfsuitje niet onder bovenstaande vergoedingen en verstrekkingen te laten vallen. Je kunt het bedrijfsuitje daarom beter buiten de WKR te laten vallen in plaats van erbinnen en het niet tot de zaken als kerstpakketten en etentjes laten behoren. Maar wanneer valt iets nou precies binnen of buiten de WKR en hoe kun je dat beïnvloeden?

Personeelsuitje wkr

Organiseer je een bedrijfstraining, een teambuilding activiteit of een personeelsuitje, dan is het dus het fijn als deze buiten de WKR valt omdat je anders mogelijk te veel belasting betaalt. Hoe doe je dit? Het antwoord is simpel: zorg ervoor dat het bedrijfsuitje waarde biedt voor je organisatie. Dat betekent dat het een overwegend zakelijk karakter moet hebben en je er bepaalde doelen aan kunt hangen, dat er begeleiding is of dat er feedback komt op basis van het uitje.

Tips voor bedrijfsuitje buiten de WKR

Er zijn meer dan genoeg tips om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfsuitje buiten de WKR valt en je dus voordeliger uit bent! Welke dat zijn, lees je hier.

1. Stel een doel
Richt je bedrijfsuitje op het behalen van een doel, zoals beter samenwerken of communiceren, dan valt het buiten de WKR.

2. Doe het op locatie
Een bedrijfsuitje op de werkvloer valt buiten de WKR.

3. In de baas z’n tijd
Als het bedrijfsuitje in de baas zijn tijd plaatsvindt, dan vallen de kosten buiten de WKR.

4. Combineer je bedrijfsuitje met een meeting of vergadering
Alle bedrijfstrainingen vallen sowieso buiten de WKR. Zorg voor een goede omschrijving van het doel van de dag en waartoe het uitje uiteindelijk moet leiden.

5. Richt een personeelsvereniging op
Een bedrijfsuitje dat georganiseerd wordt door een personeelsvereniging valt sowieso buiten de WKR. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar de personeelsvereniging aan moet voldoen. De vereniging moet:

  • door de werknemers bekostigd worden;
  • onafhankelijk zijn;
  • geen uitkeringen of verstrekkingen doen aan werknemers;
  • evenveel of meer bijdragen aan de kas van de personeelsvereniging dan de werkgever;
  • minimaal driekwart van de werknemers van dezelfde locatie bevatten;
  • incidenteel iets organiseren wat als ondergeschikte voorziening gezien kan worden, zoals een feestje.

6. Richt een personeelsfonds op
De inleg en uitkering van een personeelsfonds vallen buiten de WKR. Het fonds moet dan wel een apart bestuur hebben, de inleg van de werknemers moet minstens zo groot zijn als die van de werkgever en er kunnen geen rechten worden ontleend aan het fonds door de werknemer.

7. Vier je jubileum
Een bedrijfsuitje vieren omdat er een jubileum plaatsvindt? Dat kan! Een jubileumjaar is een uitzondering op de regel als het aankomt op de WKR. Ook voor medewerkers die een x-aantal jaar in dienst zijn vallen onder de uitzonderingen.

In een notendop

Er zijn dus meer dan genoeg toegankelijke mogelijkheden om jouw bedrijfsuitje buiten de WKR te laten vallen, zodat je genoeg ruimte overhoudt voor overige vergoedingen en verstrekkingen aan je medewerkers. Heb je nog vragen over dit artikel, of ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die Pelikaan Groepsreizen jouw team kan bieden voor je bedrijfsuitje buiten de WKR? Wij lichten het graag toe!

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia