5 minuten

Avontuurlijk genieten in Valkenburg

We reizen graag de hele wereld rond, maar daardoor vergeten we vaak hoe mooi Nederland wel niet is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groepsreis naar Valkenburg? Valkenburg is een levendig stadje en populair bij veel Nederlanders. Niet zo gek, want er valt ongelofelijk veel te beleven. Klim en klauter in de bekende grotten, hike naar de top van de hoogste heuvel van Nederland, breng een bezoekje aan de historische binnenstad en sluit de dag af met een gezellige barbecue. Een groepsreis bomvol actie en avontuur in het prachtige Zuiden. Valkenburg heeft een uniek en veelzijdig aanbod activiteiten boven én onder de grond. Wist je trouwens dat het station van Valkenburg stamt uit 1853? Dit is het oudste nog bestaande station van Nederland! Bijzonder hé?

Uit de hoogte

Met een hoogte van 322,4 meter boven NAP is de Vaalserberg een aardige klim. Vlak bij dat hoogste punt ligt ook het Drielandenpunt: het punt waar Nederland, België én Duitsland aan elkaar grenzen. Zo heb je twee vliegen in één klap. De beklimming naar het Drielandenpunt vanuit Nederland is een van de zwaarste beklimmingen die in ons platte landje te vinden is. De uitgestrekte bossen, diep uitgesleten dalen en grote hoogteverschillen zorgen voor een prachtig uitzicht. Trek je wandelschoenen aan en gaan!

Groepsreis Valkenburg

Ontdek de Mergelgrotten met een mountainbike

Een boven- en ondergronds avontuur: een mountainbike tour door de Mergelgrotten in Valkenburg. Beneden is het indrukwekkend stil: je hoort geen verkeer en er staat geen zuchtje wind. Het gangenstelsel is pikdonker en enkel verlicht door je eigen fietslampje. Maar is fietsen door een grot dan niet gevaarlijk? Geen zorgen: de fiets is speciaal ontworpen om in de grotten te biken. Spannend! Durf jij het aan?

Bourgondisch Valkenburg

Weet je wat zo leuk is aan de binnenstad van Valkenburg? Er zijn hier superveel ondernemers die met hart en ziel hun zaak draaien. Struin door de straten van de binnenstad en je vindt er tal van boetiekjes, woonwinkeltjes en delicatessenzaakjes. Ga op zoek naar de laatste modetrends en lokale lekkernijen. Verken je de stad liever met een leuke spelactiviteit? Regelen we voor je! Daarnaast kun je in de stad genieten van een terrasje met een schilderachtig uitzicht op vestingstad Valkenburg. Tip: op het terras mag een kop koffie met een stukje Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Hier krijg je geen spijt van!

Groepsreis Valkenburg

Vers bier van bierbrouwerij Brand

In Limburg vind je maar liefst 37 bierbrouwerijen. 37!? Ja écht waar. In Wijlre vind je de brouwerij van het bekende biermerk Brand. De brouwerij is de oudste van Nederland en dag in dag uit wordt het bier nog steeds met veel passie en liefde gebrouwen. Je eindigt de rondleiding in het proeflokaal en hier ruik, zie, proef en beleef je de overheerlijke Brand bieren zélf. En wanneer je bier zegt, zeg je barbecue. Een goede afsluiter van een mooie reis! Je bent immers in het bourgondische Valkenburg. Proost!

Groepsreis Valkenburg

Meer weten over Valkenburg?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in Valkenburg? Neem dan contact op met onze reisspecialisten! Zij kunnen je alles vertellen over deze bijzondere plek en stellen met alle liefde een vrijblijvend reisvoorstel voor je samen.

Reizen in coronatijd is net even anders en we snappen dat je hier vragen over hebt. Wil je weten waar je tijdens je reis op moet letten? Lees dan deze blog.

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha