Algemene voorwaarden

ANVR-CONSUMENTENVOORWAARDEN

Pelikaan Touroperations B.V. is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B: Boekingsvoorwaarden) zijn van toepassing op alle reizen, die wij organiseren onder merk Pelikaan Groepsreizen. De ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige informatie zijn te vinden op www.anvr.nl/consumentenvoorwaarden.pdf.

SGRZ

De garantie van SGRZ geldt voor door haar deelnemers aan opdrachtgevers verkochte reisovereenkomsten, overeenkomsten van vervoer (excl. luchtvervoer), overeenkomsten van verblijf. Dit certificaat geeft uitsluitend recht op uitkering indien ook wordt voldaan aan het gestelde in artikelen 3 en 5 van de garantieregeling. Meer informatie is te vinden op www.sgrz.nl.

REIS- EN BOEKINGSVOORWAARDEN PELIKAAN GROEPSREIZEN & INCENTIVES

Aanvullend op de ANVR Consumentenvoorwaarden hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld welke van toepassing zijn op alle reizen die wij organiseren. Dit doen wij onder het merk Pelikaan Groepsreizen.

Vliegreizen en treinreizen

Voor vliegreizen, treinreizen en excursies gelden de voorwaarden van de leverancier in combinatie met onze reis- en boekingsvoorwaarden. Mochten deze voorwaarden afwijken van onderstaande voorwaarden, dan word je hiervan op de hoogte gebracht voordat jij je boeking maakt.

Totstandkoming reisovereenkomst

Zodra je mondeling of schriftelijk toestemming hebt gegeven om de boeking te maken, is deze definitief. Er geldt géén herroepingsplicht.

Betaling

De aanbetaling bedraagt 30% van de reissom en eventuele verzekeringen, te voldoen per ommegaande na bevestiging van de reis. Indien je binnen 6 weken voor vertrek boekt, dan betaal je direct de volledige reissom.

Annuleren

Indien jij je reis wenst te annuleren, dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Vanaf het moment van boeken tot 42 dagen voor vertrek: je betaalt de aanbetaling
  • Van de 42e dag voor vertrek tot de 15e dag voor vertrek: je betaalt 50% van de reissom
  • Van de 15e dag voor vertrek tot de 8e dag voor vertrek: je betaalt 90% van de reissom
  • Vanaf de 8e dag voor vertrek: je betaalt volledige reissom

Onder reissom verstaan wij het totale bedrag van je boeking, exclusief eventuele verzekeringen met een minimum van € 50,- p.p. Indien één of meerdere reizigers de reis annuleren, hebben wij het recht om de reissom voor de overgebleven deelnemers te verhogen. Indien de opdrachtgever deze verhoogde reissom niet accepteert, geldt dit als annulering van de gehele reis en is de opdrachtgever de volledige annuleringskosten verschuldigd zoals hierboven vermeld.

Wijzigen

Je kunt jouw boeking tot 14 dagen voor vertrek wijzigen. Je dient dit schriftelijk aan ons mede te delen. Eventuele wijzigingskosten van hotel- ferry of luchtvaartmaatschappij worden aan u doorbelast. Daarnaast brengen wij je voor iedere wijziging €25,- administratiekosten in rekening.

Reisbescheiden

Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je van ons per email jullie reisbescheiden. Hierin staan alle details omtrent de reis.

Klachten

Indien je reis onverhoopt niet naar wens is verlopen, dan kun je jouw ontevredenheid uiten bij je chauffeur. Mocht jouw klacht ter plaatse niet naar tevredenheid opgelost zijn, dan kun je dit tot 2 maanden na terugkomst schriftelijk bij ons kenbaar maken. Indien je klacht tijdens de reis niet is gemeld, kunnen wij jouw klacht helaas niet in behandeling nemen.

Bijzonderheden

  • Al onze reizen worden uitgevoerd conform het rijtijdenbesluit.
  • Onze touringcars zijn voorzien van het kwaliteitslabel Keurmerk Busbedrijf.
  • Pelikaan Reizen is aangesloten bij de ANVR, waardoor automatisch een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten is.