Algemene voorwaarden

Pelikaan Groepsreizen is onderdeel van Pelikaan Touroperations BV. Wij zijn onder andere aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en de informatie daarover. Op de reizen die worden georganiseerd door Pelikaan Groepsreizen zijn de ANVR-reizigersvoorwaarden van toepassing. Je kunt deze voorwaarden terugvinden op https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf

AANVULLENDE REIS- EN BOEKINGSVOORWAARDEN PELIKAAN GROEPSREIZEN
Naast de ANVR-reizigersvoorwaarden hebben we een aantal aanvullende voorwaarden die van toepassing zijn op alle reizen die georganiseerd worden door Pelikaan Groepsreizen. Deze aanvullende voorwaarden wijken af van de standaard ANVR-reizigersvoorwaarden.

Werkdagen
Onze werkdagen zijn maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Definitieve boeking
Er geldt geen herroepingsplicht. Zodra je mondeling of schriftelijk toestemming geeft om de reis te boeken voor jouw groep, is dit een definitieve boeking.

Afwijkende voorwaarden leveranciers
Voor vliegreizen, treinreizen en bepaalde excursies, gelden afwijkende boekings- en annuleringsvoorwaarden in combinatie met onze reis- en boekingsvoorwaarden. Mocht dit bij jouw reis van toepassing zijn, dan informeren wij jou hier voorafgaand aan de boeking over. De maximale annuleringskosten bedragen maximaal éénmaal de reissom per persoon.

Betaling
De aanbetaling bedraagt 35% van de totale reissom (incl. bijgeboekte extra’s) en verzekeringen. Deze aanbetaling voldoe je uiterlijk een week na ontvangst van de factuur. De restantbetaling ontvangen wij graag 10 weken voor vertrek. Indien je binnen 10 weken voor vertrek boekt, betaal je direct de gehele reissom.

Annuleren
Indien je de reis wenst te annuleren, dan gelden de volgende voorwaarden, al dan niet in combinatie met de voorwaarden van de afwijkende voorwaarden van de leveranciers zoals in het reisvoorstel vermeld:

• Bij annulering tot de 56e kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: je betaalt 50% van de totale reissom
• Bij annulering vanaf de 56e kalenderdag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: je betaalt 75% van de totale reissom
• Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: je betaalt 90% van de totale reissom
• Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief): je betaalt 100% van de totale reissom

Met de totale reissom bedoelen wij de reissom inclusief bijgeboekte extra’s en administratie- en wijzigingskosten, exclusief verzekeringen en calamiteitenfonds.

Het maken van foto’s en ander beeldmateriaal tijdens reizen
Tijdens reizen van Pelikaan Groepsreizen kunnen foto’s en/of videomateriaal gemaakt worden, bedoeld voor reclamedoeleinden.

Reisbescheiden
Uiterlijk 5 werkdagen voor vertrek van je reis, ontvang je per e-mail je reisbescheiden. Hierin staan alle details over jouw reis.