5 minuten

10 inspirerende optreedlocaties voor koorreizen

Als jij het podium betreedt met je koor, wil je natuurlijk niets liever dan een spetterend optreden weggeven. Stap 1 is het kiezen van een inspirerende optreedlocatie. Maak een koorreis naar een verbluffende plek en de reis slaagt gegarandeerd. Wij geven je 10 tips voor een optreden met jullie koor!

1. Bugibba Square, Malta

Zie je het al voor je? Jullie, samen zingend op het zonnige Malta? Over fijne plekken gesproken… Langs de kustlijn op het levendige Bugibba Square is jullie publiek gegarandeerd! En als je hier dan toch bent, blijf zeker nog even hangen om van de mediterrane sfeer te genieten op dit eiland met een verfrissende “Kinnie” (de meest gedronken frisdrank op Malta) in je hand om de keel te smeren.

koorreis Malta

Het uitzicht over Bugibba op het zonnige Malta

2. Disneyland® Paris, Frankrijk

Zing in het hart van de magie in Disneyland Parijs, dankzij het speciale Performing Arts programma! Disney biedt amateurgroepen op deze manier de kans om te schitteren. Loop voorop in de fanfare bij de Disney Parade of zing met je koor op één van de podia in het Disneyland Park. Tip: leuk om daarna samen nog even stoom af te blazen in de attracties van het populaire park.

Zijn jullie de volgende groep die gaan schitteren in Disneyland® Paris?

3. De Dom van Keulen, Duitsland

De Dom is hét historische symbool van Keulen. Het is tevens de meest bezochte toeristische attractie van Keulen. Dat betekent dat jullie een groot en divers publiek bespelen, wanneer jullie in de Dom zingen. Na het optreden genieten jullie vanaf het water nog even na tijdens een boottocht met een fenomenaal uitzicht over de stad en de Dom.

Spannend én leuk: optreden in de gigantische Dom van Keulen

4. De Notre Dame de la Treille in Lille, Frankrijk

Dit is een bijzondere kathedraal, die anders is dan alle andere. Aanschouw het zelf als jullie hier zijn. Traditionele gotische en hedendaagse kunst komt samen in de Notre Dame de La Treille. Een aanrader voor alle liefhebbers! Voor en na je optreden is er genoeg vertier, want Lille is een gezellige stad vol winkels, cafés en bars.

koorreis Lille

De bijzondere kathedraal in het oude Lille (Rijsel)

5. Last Post in Ieper, België

Iedere avond om 20.00 uur wordt sinds 1928 de Last Post op de trompet geblazen. Tijdens deze ceremonie mag een koor zijn liederen ten gehore brengen onder de machtige gewelven van de Menenpoort. Fantastisch! Zou jij dit wel eens willen meemaken? Dan is Ieper de geschikte bestemming voor jullie volgende koorreis.

koorreizen België

Het indrukwekkende oorlogsmonument in Ieper

6. Schlosskapelle van Schloss Schönbrunn in Wenen, Oostenrijk

Ben je op zoek naar een groteske locatie, dan zit je hier goed. Zing samen in de kapel van één van de belangrijkste culturele erfgoeden van Oostenrijk: het paleis van voormalig keizerin Sissi. De aankondiging voor jullie optreden wordt al gedaan bij de ingang van Schloss Schönbrunn! Een spectaculaire entree gegarandeerd. Komt dat zien, komt dat zien…

koorreis Wenen

Over een spectaculair paleis gesproken…

7. Sint Michielskerk in Gent, België

Geef een optreden weg in het hartje van Gent in de Sint Michielskerk. Deze bijzondere kerk heeft een prachtige 24 meter hoge toren, die eigenlijk de hoogste toren van Gent moest worden. Jullie optreden hier zal sowieso één groot hoogtepunt zijn! Daarnaast is de stad ook nog eens heel gezellig. Wat wil je nog meer tijdens een reis met heel jullie koor?

De prachtige St. Michielskerk in het gezellige Gent

8. Het Ravello Festival in Campania langs de Amalfikust, Italië

Op het jaarlijkse Ravello Festival zijn orkesten en koren aanwezig van over de hele wereld. Hier krijgen jullie als koor de exclusieve mogelijkheid om met het koor op te treden en daarnaast óók nog eens het gehele concert bij te wonen! Deze dromerige locatie in de bloeiende natuur van Italië geeft jullie koorreis nét dat beetje extra voor een onvergetelijke beleving.

koorreis Italië

De Amalfikust met uitzicht over Ravello

9. Gedächtniskirche in Berlijn, Duitsland

In Berlijn word je heen en weer geslingerd tussen moderne kunst en de historische overblijfselen. Indrukwekkend én veelzijdig, ook om op te treden. Dit is de Gedächtniskirche, die tijdens de Tweede Oorlog zwaar beschadigd is. Na de oorlog is de toren van de oude kerk blijven staan en zijn er omheen nieuwe gebouwen gebouwd. Een optreden in dit unieke oorlogsmonument zal jullie kippenvel bezorgen.

koorreis Berlijn

De typisch Berlijnse mix van oud en nieuw

10. Friezenkerk in Rome, Italië

Er leiden meerdere wegen naar Rome, maar dit is toch wel een héle mooie. Samen zingen op een steenworp afstand van het Vaticaan in de Friezenkerk. Dit is de nationale kerk van Nederland. Grote kans dus dat je Nederlands publiek hebt tijdens jullie optreden. Het is niet moeilijk om je hier thuis te voelen, en dat terwijl je toch écht in la Bella Roma bent!

koorreis Rome

Vooraanzicht van de Nederlandse Friezenkerk in Rome

Optreden op één van deze locaties?

Begint het te kriebelen na het lezen over deze geweldige optreedlocaties? Begrijpelijk! Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan voor jullie koor, vermeld in de opmerkingen waar jullie wel op zouden willen treden en wie weet schitteren jullie straks op één van deze tien geweldige plaatsen.

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia