6 minuten

10 bezienswaardigheden in Rome

Alle wegen leiden naar Rome, toch? De Italiaanse hoofdstad Rome is de ideale bestemming voor een groepsreis met het bedrijf. Ze hebben er de mooiste musea, historische gebouwen en fantastische highlights. Eigenlijk is Rome één groot openluchtmuseum. Geweldig! Wil je weten welke bezienswaardigheden jullie niet mogen missen tijdens jullie citytrip naar Rome? We hebben er 10 voor je op een rijtje gezet.

Het Colosseum

Hét symbool van het oude Rome, dus het is logisch dat deze bezienswaardigheid op nummer één staat in onze lijst. Dit adembenemend amfitheater stamt uit de eerste eeuw na Christus. Het was het grootste amfitheater in het hele Romeinse Rijk. Wauw! Je kon hier in die tijd gladiatorengevechten en theatervoorstellingen bijwonen.

De Trevi Fontein

De Trevi Fontein in Rome is – als je het ons vraagt – de bekendste fontein ter wereld. De fontein ligt op een kruispunt waar drie straten samenkomen. Uit het indrukwekkende kunstwerk – gemaakt van wit marmer – stroomt helderblauw water. Gooi ook zeker één, twee of drie muntjes in de fontein (afhankelijk van je wens).

Het Pantheon

Het wereldberoemde Pantheon stamt uit de tweede eeuw na Christus. Het ligt een klein beetje verstopt tussen de gebouwen, dus het is even zoeken. Eenmaal aangekomen kijk je je ogen uit. Wát een schoonheid. Op de tempel staat een gigantische koepel met een grote opening in het midden. Deze zorgt voor natuurlijk licht in de tempel.

Piazza Navona

Eén van de gezelligste pleinen van Rome, écht waar. Overdag staan hier allerlei kraampjes en word je overrompeld door de straatartiesten die hun kunstwerken aan je willen verkopen. ’s Avonds kun je hier neerstrijken voor een hapje eten in één van de restaurants. Ook vind je op het plein een prachtige fontein, de Fontana dei Quattro Fiumi, en een oude Egyptische obelisk. Vanaf het Piazza Navona kun je makkelijk naar het Pantheon of naar andere bezienswaardigheden wandelen.

Vaticaanstad

Eigenlijk is Vaticaanstad een eigen autonome staat, maar omdat het Vaticaan in het centrum van Rome ligt, kun je deze bezienswaardigheid in Rome eigenlijk niet overslaan. De grens met de katholieke staat is goed zichtbaar door de muur die eromheen staat. Breng een bezoekje aan de Sint-Pietersbasiliek. Dit is één van de mooiste gebouwen van Rome en ook hét symbool van het Vaticaan.

IJssalon Giolitti

Als het om echt Italiaans ijs gaat, is er maar één plek waar je heen kan: Giolitti. Het is dé ijssalon van Rome. Je kan hier het lekkerste ijs proeven. Ga je voor chocolade? Of liever een bolletje pistache? Een combinatie is ook altijd een goede keus!

Het Campo de’ Fiori

Op deze markt vind je het échte Rome! Wanneer je in de voormiddag gaat, loop je tussen de Romeinen, op zoek naar verse groenten, fruit en Italiaanse specialiteiten.

Het Palatijn

Het Palatijn is één van de zeven heuvels waarop Rome gebouwd werd. Op deze heuvel bouwden de keizers hun paleizen. Er zijn er nog een paar die in goede staat zijn en die je kunt bezoeken! Het is mooi om te zien hoe de keizers in hun paleizen leefden. En we kunnen je vertellen; dat was best wel een luxe.

Het Forum Romanum

Wandel door de klassieke Romeinse gebouwen en waan je eventjes in de klassieke oudheid. Op deze manier duik je pas écht in de geschiedenis van de stad. Op veel plekken vind je informatiebordjes waarop je de geschiedenis van Rome ontdekt.

La Bocca della Verità

Oftewel: de Mond der Waarheid. De mond is een groot masker van de zeegod Oceanus en bevindt zich in de portiek van de kerk Santa Maria in Cosmedin. In de middeleeuwen geloofden de Romeinen dat je hand afgehakt zou worden als je een leugen vertelde terwijl je je hand in de mond van het masker stak.

Ook de bezienswaardigheden van Rome ontdekken?

Neem gerust contact met ons op! Ons team van specialisten helpen je graag met een citytrip naar Rome!

 

Geschreven door: Marsha
Meer van Marsha